Jaf prin PNDL. Ministrul Dezvoltarii anunta rezultatul controalelor: „Situatia din teren nu corespundea cu situatia de lucrari si cu facturile emise”

news

Ministerul Lucrarilor Publice a efectuat vineri primul „calup de plati” aferente PNDL 1 si PNDL 2 catre unitatile administrativ-teritoriale, fiind platiti 558 de milioane de lei pentru 830 de cereri dintr-un total de 1.005.

„Astazi, Ministerul Lucrarilor Publice a efectuat primul calup de plati. (…) Au fost analizate 1.005 cereri de plata, au fost platiti 558 de milioane de lei, iar retinuti la plata 94 de milioane de lei (…) pentru PNDL 1 si PNDL 2. Lucram in continuare, (…) au fost platite 714 cereri de plata la Anexa 4, 27 au fost refuzate, 9 au fost retrase, 48 – retur.

Deci, din totalul de 1.005 cereri, au fost platite 830 de cereri. Din totalul de 558 de milioane de lei au fost retinuti la plata 95,7. Platile vor continua si saptamana viitoare. Primul calup de plati a cuprins cererile depuse in cadrul ministerului dupa data de 23.09.2019 – 11.10.2019”, a declarat ministrul Ion Stefan, in cadrul celei de a doua sedinte de Guvern de vineri, intrebat de premierul Ludovic Orban daca are o analiza preliminara in privinta cererilor venite din partea UAT-urilor pentru platile pe PNDL.

Ministrul a aratat ca, in urma controalelor efectuate, „situatia din teren nu corespundea cu situatia de lucrari si cu facturile emise„, precizeaza Agerpres.

Ion Stefan a precizat ca joi si vineri la nivelul MLPDA au fost transmise din partea prefecturilor toate solicitarile UAT-urilor privind cereri de plata.

„UAT-urile din Romania au solicitat Ministerului Lucrarilor Publice o suma importanta. Ministerul nostru lucreaza la o evaluare, asa cum am stabilit in sedinta de Guvern. (…) Sunt, intr-adevar, primite la minister si cateva cheltuieli de alta natura decat… „, a spus ministrul.

Premierul i-a cerut lui Ion Stefan ca pana luni-marti, cand va fi adoptata Hotararea de Guvern privind fondurile alocate pentru platile aferente PNDL, sa faca o verificare cat se poate de serioasa a solicitarilor formulate de UAT-uri, astfel incat alocarile de la Guvern sa fie doar pentru asigurarea cheltuielilor de functionare absolut necesare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: