politica

Jale in Mafie, Ioana Mihaila anunta ca toate concursurile de la CNAS merg mai departe: „Voi continua fara ezitare toate proiectele lui Vlad Voiculescu”

Atragerea de fonduri europene, cresterea accesului la servicii medicale de baza, dar si reforma managementului spitalelor si al serviciilor de sanatate sunt trei prioritati ale noului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila.

„Mandatul meu se va concentra, pe langa gestionarea pandemiei, pe urmatoarele trei prioritati:

„Atragerea si utilizarea de fonduri europene pentru reforme si investitii in sanatate; in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta am propus investitii de 2,6 miliarde euro in infrastructura spitaliceasca;

Cresterea accesului la servicii medicale de baza; in acest scop am prevazut investitii de 330 de milioane de euro in asistenta prespitaliceasca: cabinete ale medicilor de familie, ambulatorii, centre comunitare integrate si caravane medicale;

Reforma managementului spitalelor si al serviciilor de sanatate”, a declarat miercuri Ioana Mihaila.

„Multe proiecte au inceput deja in mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fara ezitare. Voi incuraja toate elementele de reforma, e o datorie fata de cetateni si pentru increderea in sistemul sanitar si in guvernare”, a subliniat Ioana Mihaila.

„Avem nevoie de oameni bine pregatiti in functii de conducere. Competenta in functii de conducere este o necesitate, nu un moft. Pentru asta vom continua concursurile la casele judete de asigurari de sanatate si Adrian Gheorghe, presedintele CNAS, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces sa fie unul de succes. La fel, vom organiza concursuri corecte pentru celelalte functii de management in sistemul sanitar. Proiectele MS din urmatoarea perioada se vor subscrie in principal acestor trei prioritati”, a afirmat ministrul.

„Avem in plan o reorganizare si o eficientizare atat la nivelul Ministerului Sanatatii, cat si la nivelul deconcentratelor, directiilor de sanatate publica. Deja am inceput sub conducerea doamnei doctor Moldovan evaluarea directorilor din directiile de sanatate publica, lucru pe care il vom continua si acesta este primul pas pe care il vom face”, a mai subliniat Mihaila.

Potrivit acesteia, managementul „defectuos si lipsa de coordonare” dintre diferite niveluri de asistenta medicala au dus la situatii precum transferul pacientilor de la Spitalul Foisor.

„Avem o sansa istorica de a remedia macar o parte din aceste probleme in perioada urmatoare”, a spus noul ministru.

Ea a mai afirmat ca teama sa cea mai mare, la preluarea mandatului, este aceea de a nu finaliza sau de a nu reusi sa puna „pe drumul cel bun” reformele pe care le planuieste. Mihaila marturiseste ca l-a intrebat pe predecesorul sau, Vlad Voiculescu, daca crede ca va „supravietui” ca ministru.

„Cel mai frica imi este ca nu voi apuca sa finalizez sau sa pun pe drumul cel bun reformele pentru care am venit aici”, a afirmat Ioana Mihaila, miercuri, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari.

Intrebata daca fostul ministru Vlad Voiculescu va fi consilierul sau, Mihaila a evitat un raspuns transant.

„Echipa se formeaza in acest moment, dar nu pot sa spun ca voi sterge cu buretele aspiratiile comune pe care le-am avut impreuna cu Vlad Voiculescu, dar perioada care urmeaza este cu Ioana Mihaila la Ministerul Sanatatii, mandatul este al meu”, a punctat noul ministru.

Ioana Mihaila a marturisit, raspunzand unei intrebari, ca a discutat cu predecesorul sau despre mandatul pe care il preia.

„L-am intrebat (pe Vlad Voiculescu – n.r.) daca crede ca voi supravietui”, a afirmat Ioana Mihaila, ea precizand ca raspunsul fostului ministru a fost ca „spera ca da”.

Ioana Mihaila – propusa de USR PLUS – a depus juramantul miercuri, la Palatul Cotroceni.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Diavolul se imbraca de la Prada. Si Piedone se incalta tot de acolo, dar plange de mila pensionarilor saraci

Adept al politicii pasilor marunti, Piedone nu s-a repezit, la intrarea lui pe marea scena…

56 de minute ago

Razbunarea fariseilor: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, l-a suspendat din functie pe preotul care a tinut slujba la comemorarea lui Navalnii

Conducatorul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, i-a impus o suspendare de trei ani preotului care…

4 minute ago

Sondaj alegeri locale: PSD si PNL ar obtine impreuna peste 55% din voturi. Pe locul 3 ar fi AUR

PSD este creditat cu 28,4% din intentiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL…

22 de minute ago

„Axa Raului”, tot mai unita: o delegatie nord-coreeana va vizita Iranul pentru a „intari cooperarea intre tarile care se confrunta cu Statele Unite”

O delegatie economica nord-coreeana la nivel inalt va efectua in aceste zile o vizita oficiala…

O oră ago

Parlamentul European va deschide un birou in Balcanii de Vest pentru a consolida supravegherea procesului de extindere a UE

Parlamentul European intentioneaza sa deschida un nou birou in Balcanii de Vest pentru a consolida…

4 minute ago