Jale mare la PNL: ”Iar ne-au pacalit astia de la PSD. Ne intoarcem acasa cu palma-n fund”. Toate ministerele cu bani multi sunt la PSD

politica

Liderii PNL se plang ca au fost „pacaliti” de PSD dupa ce nu au reusit sa obtina nici macar Ministerul Dezvoltarii in urma negocierilor de sambata. PNL nu va avea niciun minister cu bani multi, toate fiind la PSD si UDMR: Finante, Transporturi, Dezvoltare, Economie.

”Un batran mi-a zis sa vin acasa ca mama lui Stefan cel Mare, si-acum ne intoarcem acasa cu palma-n fund”, a spus un lider PNL la finalul negocierilor, citat de G4 Media.

De asemenea, Iulian Dumitrescu i-a transmis lui Rares Bogdan ca ”iar ne-au pacalit astia de la PSD”.

Surse politice au precizat pentru News.ro ca, in cazul in care PNL va avea premierul, fiind cea mai probabila varianta, atunci PSD va avea in Executiv 10 portofolii, in timp ce PNL doar 8 si UDMR, 3. Astfel, Executivul va avea 21 de ministere, in total. PNL a renuntat, la aceasta rotatie, la Ministerul Dezvoltarii si la Ministerul Transporturilor, urmand a avea ministri la Justitie, Energie, Externe, Educatie, MAI, Fondurile Europene, Digitalizare si IMM si Turism, un minister nou infiintat. Si la ministerele Finantelor, Transporturile si la SGG se va aplica principiul rotatiei.

In varianta cu premier PSD, care va prelua cel mai probabil sefia Guvernului dupa un an si jumatate, PSD si PNL urmand a avea un numar egal de portofolii, respectiv cate 8, si UDMR – 3.

Ministerele pe care le va detine PNL, in noul Guvern cu premier PNL sunt Justitie, Energie, Externe, Educatie, MAI, Fondurile Europene, Digitalizare si IMM si Turism, un minister nou infiintat.

PSD va avea Finantele si Secretariatul General al Guvernului, cu rang de ministru. De principiu, s-a stabilit ca la rotatia premierilor, ministerele Finantelor, Transporturile si SGG-ul sa revina la celalalt partid, adica vor reveni PNL-ului.

Rotatia premierilor, stabilita prin acordul politic, se va face la 1 iulie 2023.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: