Jale mare, numar extrem de redus de protestatari in Capitala. PSD si-a trimis activistele, Oana Lovin si Codruta Cerva

politica

Doar vreo 30 de protestatari s-au strans, miercuri seara, in Piata Universitatii pentru a cere anularea restrictiilor sanitare. La fata locului au ajuns si Oana Lovin si Codruta Cerva.

Scadere puternica a numarului de protestatari anti-masca, miercuri seara, in Capitala. La ora 20.00, abia daca erau vreo 30 de manifestanti in Piata Universitatii. Celebrele activiste PSD Oana Lovin si Codruta Cerva au fost si ele trimise sa intareasca randurile.

„‘Revolutionarii’ de la Universitate. Aceleasi personaje de la protestele impotriva Justitiei, a DNA, a presedintelui Iohannis, a lui Clotilde Armand, etc. Printre ele si noua vedeta de la RTV, videochatista sparanghelista”, a remarcat jurnalistul TVR Alex Costache.

Manifestantii au anuntat ca vor porni iar in mars prin Capitala in speranta ca se vor strange mai multi pana in moemntul in care vor ajunge in Piata Victoriei.

Un numar de 1.300 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 670.000 de lei, au fost aplicate la nivel national in urma protestelor de marti seara, a anuntat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

El a precizat, miercuri dimineata, ca au avut loc 78 de manifestatii in 39 de judete si in municipiul Bucuresti.

„Au fost aproximativ 14.000 de protestatari. S-au comis 11 infractiuni la nivel national, care vizeaza Legea 55, furt, nerespectarea regimului armelor. La Bucuresti au fost intocmite doua dosare penale pentru furt si distrugere si s-au aplicat 131 de sanctiuni”, a informat ministrul.

Potrivit acestuia, duminica au fost „putin peste 4.000 de protestatari”, iar luni s-au desfasurat 76 de manifestatii in 38 de judete si in Bucuresti, cu aproximativ 31.000 de oameni.

Luni, conform ministrului, au fost aplicate 1.200 de sanctiuni, in valoare de aproximativ 800.000 de lei, si au fost intocmite opt dosare penale pentru ca protestele de la Bucuresti s-au soldat cu violente. Aceste dosare penale vizeaza infractiuni de ultraj, nerespectarea regimului armelor, furt si distrugere.

„Dreptul la libera exprimare e un drept garantat prin Constitutie. Din pacate, acest drept a fost inteles gresit de o minoritate care a ales sa se exprime violent – au instigat in permanenta, au provocat fortele de ordine, au provocat statul. Fortele de ordine au reactionat cu calm, profesionalism, dar si cu fermitate cand s-a incalcat legea. (…) Daca vor fi 100 – 200 de protestatari, ii asigur ca le vom respecta dreptul de a se manifesta, cu conditia sa respecte prevederile in vigoare. (…) Intre protestatari sunt, din pacate, sunt foarte multi instigatori, care provoaca statul. Nu, situatia nu s-a scapat de sub control. In permanenta, protestatarii au fost condusi pe directia de mers, nu au fost agresiuni sub nicio forma”, a spus Lucian Bode.

Foto: Alex Costache/Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: