Jale mare. Pascu anunta ca i-a fost retrasa nominalizarea pentru postul de comisar european interimar

politica

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Pascu anunta ca a fost informat de ambasadoarea Romaniei la UE, Luminita Odobescu, ca a primit instructiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al Romaniei. Pascu spune ca ia nota si se conformeaza deciziei premierului Viorica Dancila.

„Ultima ora: am fost informat de Dna Ambasador pe langa UE, Luminita Odobescu, ca a primit instructiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al Romaniei! Iau nota si ma conformez, asa cum am anuntat, hotararii luate de Dna Viorica Vasilica Dancila! Voi reveni …”, a scris Pascu pe pagina sa de Facebook.

Decizia Guvernului de la Bucuresti vine dupa ce si Estonia a anuntat luni ca renunta la postul de comisar european interimar.

In 28 iunie, premierul Viorica Dancila a anuntat ca PSD il propune pe Ioan Mircea Pascu pentru postul de comisar european detinut de Corina Cretu, care a obtinut un mandat de europarlamentar. Ioan Mircea Pascu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regasit pe listele partidului, el exprimandu-si la acel moment nemultumirea fata de aceasta situatie.

Mai mult despre:

Comentarii: