Jale, PSD a pierdut majoritatea si in Senat. Nu a reusit sa-si treaca nici macar propriile legi: „Motiunea de cenzura de joi va trece”

politica

Senatorul ALDE Ion Popa anunta ca mai multe legi initiate chiar de PSD nu au putut fi votate, luni, in Senat intrucat PSD este „incapabil sa isi mobilizeze senatorii”. „Ei bine, s-a dovedit ca fara senatorii ALDE, care azi au votat impotriva, PSD nu mai detine majoritatea”, spune Popa.

„Preambulul motiunii de cenzura de joi s-a petrecut la Senat! In sedinta de plen a Senatului de astazi, PSD a fost incapabil sa isi mobilizeze senatorii pentru a putea trece mai multe legi organice, unele initiate chiar de catre guvernul PSD. Asta in conditiile in care ar fi trebuit sa aiba o majoritate care sa le permita sa treaca toate proiectele initiate de ei.

O veche vorba spune ca ‘atunci cand semeni vant, culegi furtuna’. Asa si povestea PSD-ului de la Senat. Dupa ce au pus umar langa umar sa destructureze ALDE, oamenii dnei Dancila s-au trezit in fata unei situatii ridicole. In loc de majoritate s-au trezit cu o demobilizare completa.

Sedinta de plen de la Senat de azi este un semnal ca motiunea de cenzura de joi va trece. Daca astazi cei din PSD au suspendat sedinta la Senat de teama sa nu iasa lucrurile mai rau decat erau, joi nu vor putea sa mai suspende nicio sedinta, iar dna Dancila trebuie sa se supuna votului parlamentar.

Conducerea PSD din jurul dnei Dancila credea ca dupa ce au momit cativa senatori de la ALDE vor avea majoritate. Ei bine, s-a dovedit ca fara senatorii ALDE, care azi au votat impotriva, PSD nu mai detine majoritatea.

AMR trei zile pana la motiunea impotriva guvernului Dancila!”, anunta Ion Popa pe Facebook.

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, a declarat, luni, ca premierul Viorica Dancila a promis, in weekend, 18 posturi de ministri parlamentarilor din afara PSD, mentionand ca cine crede aceste „minciuni” isi „merita soarta”.

„Vreau sa spun ca astazi, mai devreme, am numarat numarul de ministri. De la Pro Romania au primit patru propuneri sa fie ministri: Mocioalca, Daniel, Banicioiu, Sorin, de la ALDE au mai primit vreo trei sa fie ministri. Acum, zilele astea, sunati direct de doamna Dancila. Ma gandeam ca o sa ma sune si pe mine sa-mi propuna si mie ceva. Eu i-am numarat, deci in acest weekend a promis parlamentarilor din afara PSD 18 ministri, ramane Dancila singura cu 18 de la Pro Romania. ALDE si PMP. Cine crede minciunile astea? Cine isi merita soarta, evident, ca de aia nu fac rectificarea miercuri, ca le dau teapa, nu le dau bani, de unde sa le dea daca nu au bani nici pentru pensii”, a afirmat Ponta, la Parlament.

El a spus ca promisiunile Vioricai Dancila ca le va da bani la rectificare parlamentarilor care nu voteaza motiunea sunt „o pacaleala”.

„Totul este o pacaleala, nu o sa le dea niciun ban vineri. E o escrocherie asta, joi nu votati, ca vineri va dam. Va spun ce am patit, ce am vazut saptamana trecuta. I-au adus aici la Bucuresti pe primarii de la Cluj ca sa le promita banii ca sa nu plece cei doi deputati, Nasra si cu Itu, dupa care i-a trimis la Valcov, bineinteles dupa ce le-a promis, peste trei ore am luat de la Ministerul Dezvoltarii lista, nu era niciunul pe lista. Deci e o escrocherie pe fata (…)”, a adaugat Ponta.

El a spus ca spera ca nu vor exista parlamentari de la Pro Romania care sa absenteze la motiunea de cenzura.

Mai mult despre: ,

Comentarii: