Jandarmeria explica de ce au fost luate televizoare cu 1.000 de euro bucata. Marcel Vela iar se va enerva

politica

Jandarmeria Romana a explicat de ce a fost necesara achizitia unor televizoare in valoare de 1.000 de euro, institutia precizand ca protectia obiectivelor se va face prin camere video, iar posturile de paza vor fi desfiintate etapizat.

Precizarile sunt facute in contextul in care, recent, intr-o conferinta de presa, ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus ca va verifica de ce au fost achizitionate „sute de televizoare pentru dotarea Jandarmeriei”, cu pretul de 1.000 de euro bucata.

„O sa verific ce fel de televizoare asa grozave sunt cu 1.000 de euro”, spunea Vela, la acel moment.

Jandarmeria Romana a precizat ca nu au fost dispuse verificari cu privire la achizitia televizoarelor.

„Televizoarele/monitoarele au fost achizitionate la nivelul a 36 de unitati teritoriale, cu aprobarea fiecarui ordonator tertiar de credite, in conformitate cu prevederile legale si in raport de nevoile fiecarei unitati”, explica sursa citata de Mediafax.

Jandarmeria arata ca au fost cumparate 96 de televizoare/monitoare, care sunt amplasate in dispeceratele de monitorizare a obiectivelor aflate in paza si protectia institutiei.

„Achizitia a fost determinata de aplicarea etapizata a noii conceptii de realizare a pazei si protectiei obiectivelor, care prevede inlocuirea posturilor de paza cu dispozitive tehnice (camere video), supravegherea acestora fiind realizata centralizat, iar in cazul unor incidente, se intervine cu elemente mobile de dispozitiv”, arata sursa mentionata.

Totodata, au fost cumparate 62 de televizoare pentru dotarea centrelor operationale, a centrelor de comanda mobile si a compartimenetelor de relatii publice.

Asadar, este vorba despre achizitia, in total, a 158 de monitoare/televizoare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: