„Jandarmeria, instrument de represiune”. O noua plangere penala la Parchetul General privind comportamentul „brutal” al Jandarmeriei

politica

PNL va sesiza Parchetul General pentru a cerceta comportamentul „brutal” al Jandarmeriei, folosita ca „instrument de represiune” la mitingul vineri seara din Piata Victoriei.

„PNL va sesiza Parchetul General pentru ca este fundamental ca acest comportament brutal, agresiv care a fost dictat de liderii politici, care au folosit Jandarmeria ca instrument de represiune, sa fie pedepsit imediat, pentru ca nu putem accepta ca o institutie a statului roman care este platita din banii contribuabililor sa devina un dusman al cetateanului roman si un instrument de mentinere la putere impotriva vointei oamenilor a unui clan toxic”, a sustinut Orban, sambata, intr-o conferinta de presa.

Sesizarea va fi facuta fie de liberalii agresati, fie de filiala PNL Diaspora, a mentionat Orban.

El i-a indemnat pe toti cei care au suferit agresiuni la protestul de vineri seara din Piata Victoriei sa depuna plangeri penale, PNL acordand asistenta juridica in acest sens.

„Fac apel catre romani sa nu se lase intimidati, sa nu se sperie de aceasta putere care isi traieste ultimele zile. Sa iasa cu energie si sa isi exprime punctul de vedere in spatiul public in mod pasnic, civilizat, decent astfel incat sa inteleaga foarte clar cei care sunt astazi vremelnic la putere ca au pierdut orice legatura cu societatea romaneasca si ca trebuie sa plece din pozitiile pe care le-au dobandit prin minciuna si prin frauda”, a adaugat Orban.

Presedintele PNL a precizat ca nu a fost in Piata Victoriei vineri seara, dar va fi prezent sambata seara pentru ca nu i se pare firesc sa stea deoparte „cand cetatenii romani sunt calcati in picioare, supusi brutalitatii si agresiunii de catre fotte de ordine care ar trebui sa-i apere”.

„Sunt convins ca dupa ceea ce s-a intamplat azi noapte (…) foarte multi cetateni romani vor iesi sa protesteze impotriva actualei puteri”, a transmis Orban.

El a completat ca „nu a adus pe nimeni cu autocarul si nu a facut nicio mobilizare” pentru mitingul de vineri seara, dar i-a indemnat pe membrii si simpatizantii liberali sa participe.

Comentarii: