„Jandarmeria romana a declarat razboi propriului popor”. Jurnalist Deutsche Welle, revoltat de comparatiile cu protestul de la Paris

analize

Jurnalistul Robert Schwartz (Deutsche Welle) a declarat, la Adevarul Live, ca „cine face comparatie si pune un semn de egalitate intre interventia fortelor de ordine franceze si cea a Jandarmeriei romane la mitingul diasporei din 10 august este ori habarnist, ori inconstient, ori participa la propagarea unui pachet intreg de fake news”.

„Ce s-a intamplat la 10 august la Bucuresti a fost foarte clar o actiune pur si simplu dirijata, nu impotriva elementelor violente care au existat in Piata Victoriei, o actiune impotriva protestatarilor pasnici, impotriva jurnalistilor. A fost o declaratie de razboi a Jandarmeriei romane impotriva popriului popor“, afirma jurnalistul.

„Ceea ce s-a intamplat la Paris este exact pe invers: fortele de ordine au intervenit in forta impotriva protestatarilor violenti, au aparat toata adunarea de protestatari pasnici, i-a aparat pe jurnalisti, ceea ce de altfel a fost subliniat dupa aceea si de presedintele Macron, care a spus foarte clar: detest violenta, detest violenta impotriva institutiilor statului, dar detest in aceeasi masura violenta acestor protestatari impotriva celorlalti manifestanti pasnici si impotriva jurnalistilor si i-a felicitat pe jandarmii francezi, ceea ce ar fi facut cu siguranta si presedintele Romaniei, daca jandarmii romani s-ar fi comportat conform Constitutiei si conform legislatiei in vigoare“, a mai spus Schwartz.

„De aceea cred ca atunci, in afara de presedintele Iohannis si de politicienii opozitiei, toti ceilalti din arcul guvernamental au aplaudat actiunea represiva a Jandarmeriei si se compara acum cu Macron. Este o gogomanie, o spun raspicat. Macron i-a respectat pe protestatarii pasnici, i-a inteles, a si declarat ca va sta de vorba cu ei, ceea ce se intampla acum, prea tarziu, dar totusi se discuta, nu i-a facut soboloani, nu i-a facut golani. Macron nu se considera el Republica Franceza, el se considera primul functionar al Republicii si va incerca sa inteleaga si sa invete din ceea ce s-a intamplat. Dar sa-ti injuri propriul popor, sa-l ataci, sa-l jignesti, sa-l calomniezi, asta este marca PSD-ALDE, din pacate”,  a subliniat jurnalistul de la Deutsche Welle.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: