Jandarmeria vrea dosar penal pentru un protestatar care a „ultragiat” fortele de ordine. Doi jandarmi ar fi fost raniti

news

Unul dintre protestatarii care ar fi ranit doi jandarmi la manifestarea de miercuri din Piata Victoriei a fost identificat, pe numele lui fiind depusa o sesizare la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, sub acuzatia de ultraj. Barbatul este din Bacau si are 37 de ani.

„Cu privire la evenimentele din data de 04 iulie a.c., din Piata Victoriei, in urma carora doi jandarmi au fost raniti, va facem cunoscut faptul ca una dintre persoanele implicate in ultragierea unuia dintre jandarmi a fost identificata. Barbatul, F.M., in varsta de 37 de ani, este din municipiul Bacau, iar datele acestuia au fost comunicate parchetului competent, unde a fost inaintata sesizarea”, informeaza Jandarmeria Capitalei.

Precizarile vin dupa ce, cu o zi inainte, reprezentantii Jandarmeriei au informat ca ii cauta pe protestatarii care au lovit doi jandarmi la protestele de miercuri seara din Piata Victoriei.

„In timpul incidentelor provocate, doi jandarmi au fost raniti, avand nevoie de ingrijiri medicale, fapt pentru care a fost demarata procedura de identificare a persoanelor implicate, urmand a fi intocmite acte de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj si inaintate parchetului competent. Le multumim celor care au ales sa protesteze pasnic, insa reamintim faptul ca Jandarmeria condamna actele de violenta care nu au legatura cu libera exprimare, nu tolereaza acte sau gesturi care pun in pericol siguranta cetatenilor si va actiona de fiecare data pentru combaterea lor”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Peste o mie de persoane au protestat, miercuri seara in Piata Victoriei, manifestantii incercand sa rupa cordonul de jandarmi pentru a patrunde in Palatul Victoria. Unii protestatari s-au imbrancit cu jandarmii si au aruncat cu recipiente de plastic catre acestia. Unii protestatari au incercat sa forteze gardurile puse in fata Palatului Victoria, moment in care au fost opriti de jandarmi. Manifestantii au aruncat cu diverse obiecte catre acestia, strigand „Jandarmeria apara hotia”, „Repetenti si infractori, nu va vrem conducatori”, „PSD, ciuma rosie” si „DNA sa vina sa va ia!”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: