Jandarmi alungati din Piata Victoriei de catre protestatarii care sarbatoreau. Le-au aruncat bancnote pe duba: „Veti plati”/ „10 august”

news

Peste o mie de oameni s-au strans, luni seara, in Piata Victoriei pentru a sarbatori condamnarea lui Liviu Dragnea si pentru a cere demisia ministrului de Externe, Teodor Melescanu.

UPDATE Manifestantii au ponit in mars spre Ministerul de Externe pentru a solicita demisia lui Melescanu.

Protestatarii au cantat „Multi ani traiasca” si au desfacut si o sticla de sampanie. De asemenea, ei au scandat „Melescanu, penalul!”, „Hotii”, „Slugilor fara stapan”, „Ole, ole, Liviu Dragnea nu mai e”, „Proasta satului e in fruntea statului” sau „Diaspora, diaspora”.

La un moment dat, un sofer s-a oprit in Piata Victoriei, s-a urcat pe capota masinii si a salutat multimea. In jurul sau au aparut imediat doua motociclete ale Politiei, care au incercat sa il escorteze, pentru a-l amenda. Cateva zeci de protestatari au fugit dupa politisti, huiduindu-i.

In zona pasajului, ei au intalnit un grup de jandarmi, pe care i-au huiduit, de asemenea.”Rusine sa va fie”, „Nu scapati”, „Veti plati”, „10 august”, „Slugile lui Dragnea”, „Jandarmeria apara hotia”, au strigat manifestantii catre jandarmi.

Jandarmii s-au urcat apoi in duba, iar protestatarii au inceput sa le puna bancnote pe parbriz si sa arunce cu fise. Jandarmii au scos in final duba din zona si s-au retras in huiduielile multimii.

Pe retelele de socializare a fost anuntat pentru astazi la ora 19.30 un eveniment intitulat „Sarbatoarea primei Victorii”.

„Romania a spus «DA! Nu vrem sa fim condusi de hoti!» Va invitam astazi, de la ora 19:30, in Piata Victoriei pentru sarbatori o Victorie dar si in semn de solidaritate cu revolta pe care o simt toti cetatenii romani din afara granitelor care nu au putut sa-si exercite dreptul consituttional la vot. Referendumul solicitat de societatea civila si initiat de Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca, intr-o masura covarsitoare, romanii vor o justitie independenta si o clasa politica care sa nu fie mai presus de lege. Societatea romaneasca a spus clar ieri: «Hotii la puscarie, fara posibilitatea de se absolvi singuri de pedeapsa cuvenita!»”, au scris organizatorii evenimentului.

Mai mult despre:

Comentarii: