Japonia tocmai a numarat 7.000 de insule in plus, pe care nu stia ca le are

life

Japonia si-a renumarat insulele si a descoperit ca are cu 7.000 mai multe decat credea anterior, potrivit CNN.

Cartografierea digitala efectuata de Autoritatea de Informatii Geospatiale din Japonia (GSI) a descoperit recent ca exista 14.125 de insule pe teritoriul japonez, fata de cifra oficiala de 6.852, aflata in uz de la un raport al Pazei de Coasta a Japoniei din 1987.

Cu toate acestea, GSI a subliniat ca noua cifra reflecta progrese in tehnologia topografica si detaliile hartilor utilizate pentru numarare nu a schimbat suprafata totala de teren aflata in posesia Japoniei.

Desi nu exista un acord international cu privire la modul de numarare a insulelor, a folosit acelasi criteriu de dimensiune ca si sondajul de acum 35 de ani.

Aceasta a presupus numararea tuturor suprafetelor de teren naturale cu o circumferinta de cel putin 100 de metri. Noul numar nu include niciun teren artificial.

Japonia revendica Insulele Kurile, care apartin Rusiei, si pe care Tokyo le numeste Teritoriile de Nord, o disputa care dateaza de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand au fost ocupate de trupele sovietice.

Japonia mai revendica si insulele nelocuite Senkaku din Marea Chinei de Est, pe care le administreaza in prezent, dar China a contestat in mod repetat aceasta afirmatie.

Intre timp, Japonia si Coreea de Sud raman blocate intr-o disputa de peste 70 de ani cu privire la suveranitatea unui grup de insulite cunoscut de Seul sub numele de Dokdo si de Tokyo sub numele de Takeshima, aflate in Marea Japoniei, pe care Coreea o numeste Marea de Est.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: