Japonia: Trei persoane au murit si una a fost ranita dupa ce au fost atacate in Nagano

externe

Trei persoane, inclusiv doi ofiteri de politie, au fost ucise joi la Nagano, in centrul Japoniei, iar suspectul inarmat cu o pusca si un cutit s-a refugiat in interiorul unei case, a declarat politia, potrivit The Guardian.

Potrivit politiei, doua femei au fugit din casa. Televiziunea publica NHK a anuntat ca una dintre femei le-a spus politistilor ca atacatorul era fiul ei, iar tatal este presedintele consiliului municipal.

Un martor a povestit ca suspectul urmarea o femeie, care s-a impiedicat si a cazut. Barbatul a ajuns-o din urma, a injunghiat-o de mai multe ori cu un cutit si a tras cu arma in doi ofiteri de politie care au ajuns la fata locului cu o masina de patrulare. Martorul a spus ca l-a intrebat pe suspect de ce a atacat-o pe femeie, iar raspunsul a fost „Pentru ca vreau sa o omor” si a plecat de la fata locului.

Cele trei victime au fost duse la un spital din apropiere, unde ulterior au fost declarate moarte, a declarat politia. O a patra persoana care a fost ranita nu a putut fi salvata deoarece se afla in apropierea suspectului, a informat Kyodo News.

Videoclipul publicat de NHK arata politisti cu veste antiglont si cu scuturi si o ambulanta.

Politia l-a descris pe suspect ca fiind un barbat de aproximativ 30 de ani, imbracat intr-o tinuta de camuflaj, cu palarie, masca si ochelari de soare, potrivit Kyodo News.

Politia a indemnat oamenii din zona sa stea acasa.

Crimele violente sunt rare in Japonia, tara cu legi stricte privind controlul armelor si doar cateva infractiuni anuale legate de arme. Dar, in ultimii ani, au existat cateva cazuri majore care au implicat atacuri aleatorii cu arme albe in metrou si incendiare si exista o ingrijorare tot mai mare cu privire la armele si explozivii artizanali.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: