externe

Japonia vrea sa transfere Ucrainei tehnologie care sa-i revigoreze economia. Constitutia impiedica Japonia sa ofere si sprijin militar

Guvernul japonez doreste sa ofere Ucrainei tehnologii de productie de biocombustibili, ca masura de sprijinire a Ucrainei in razboiul cu Rusia, scrie publicatia Tokyo Shimbun, preluata de Glavcom.

Tehnologia urmeaza sa fie prezentata la „Conferinta japonezo-ucraineana privind promovarea reconstructiei economice”, care va avea loc in Japonia pe 19 februarie. Scopul este de a ajunge la un acord intre partea ucraineana si furnizorul japonez de tehnologie.

Se remarca faptul ca Japonia care, datorita prevederilor constitutionale, nu poate a oferi sprijin militar Ucrainei, precum Europa si SUA, se va concentra pe restaurare si reconstructie. „Se asteapta ca intreprinderile japoneze sa furnizeze tehnologie de productie si echipamente conexe”, precizeaza guvernul.

Se remarca faptul ca biocombustibilul este produs din culturi agricole si excremente de animale. Deoarece este folosit pentru a genera electricitate, acesta atrage atentia ca o tehnologie care promoveaza decarbonizarea.

„Daca afacerea va demara cu succes, va deveni un produs de export promitator”, a declarat un oficial guvernamental japonez. De asemenea, acestia iau in considerare viitoarele exporturi in Europa, care spera ca vor ajuta Ucraina sa castige valuta straina avand invedere ca Ucraina ete o mare putere in domeniul agricol.

La sfarsitul lunii decembrie, guvernul japonez a relaxat regulile stricte pentru exportul de arme folosite pentru aparare. Acest lucru va permite Japoniei sa exporte pentru prima data rachete Patriot in Statele Unite pentru a reface stocurile americane. Desi decizia interzice transferul de arme direct catre Ucraina, modificarile introduse de Tokyo vor oferi Washingtonului si Europei mai multa flexibilitate in consolidarea apararii aeriene a Ucrainei.
Japonia are tunuri laser antidrona, electronice, echipamente de deminare si radare care prezinta interes pentru Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Scriitorul care a vrut sa-l ucida pe premierul slovac Fico nu a actionat singur: la doua ore dupa incident cineva a sters toate mesajele sale de pe internet

Potrivit ministrului de Interne de la Bratislava, echipa care investigheaza cazul va cerceta si daca…

15 minute ago

Scriitorul Salman Rushdie: „Daca ar exista un stat palestinian, ar fi ca un stat taliban, condus de Hamas”

Salman Rushdie, autorul americano-britanic care a supravietuit la limita unui atentat comis in 2022 de…

30 de minute ago

Aproape jumatate dintre cetatenii germani considera ca ajutorul acordat Ucrainei ar trebui redus, ca solutie la criza bugetara

Un procent de 40% dintre cetatenii germani chestionati intr-un sondaj au sugerat reducerea finantarii destinate…

45 de minute ago

Elicopterul in care se afla presedintele iranian Ebrahim Raisi a fost gasit complet ars – toti pasagerii sunt probabil decedati

Echipele de salvatori nu au detectat luni ''niciun semn'' de viata umana in elicopterul la…

60 de minute ago

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

10 ore ago