Java de Vest scuturata de cutremur. Cel putin 162 de persoane si-au pierdut viata

externe

Cel putin 162 de persoane si-au pierdut viata si alte cateva sute au fost ranite intr-un cutremur cu magnitudinea de 5,6 produs luni pe insula indoneziana Java de Vest si care a fost resimtit pana in capitala Jakarta, relateaza BBC.

Zeci de oameni au fost dusi la spital, multi fiind tratati afara.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,6 a a avut loc la o adancime de 10 km.

Zona in care s-a produs cutremurul este dens populata si predispusa la alunecari de teren, cu case prost construite care s-au daramat in urma cutremurului.

Un bilant anterior, prezentat de guvernatorul provinciei Java de Vest indica 56 de morti si peste 700 de raniti.

Guvernatorul din Java de Vest, Ridwan Kamil a anuntat ca aproximativ 326 de persoane au fost ranite in cutremur, mentionand ca majoritatea dintre ei au suferit fracturi, dar a avertizat ca „din cauza numarului mare de persoane ramase blocate sub daramaturi, estimam ca numarul persoanelor decedate si ranite va creste”.

Potrivit agentiei indoneziene pentru dezastre, in orasul Cianjur, situat in apropierea epicentrului cutremurului, 25 de persoane au ramas blocate sub daramaturi, insa echipele de salvare actioneaza si pe parcursul noptii.

Peste 2.000 de case au fost avariate si peste 13.000 de persoane au fost evacuate in urma cutremurului, a adaugat sursa citata.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: