Jihadistii ISIS vor fi spulberati. Americanii si-au trimis in zona devastatoarele B-52

externe

Fortele aeriene ale SUA au trimis sambata bombardiere B-52 in Qatar pentru a se alatura luptei impotriva gruparii teroriste Stat Islamic in Irak si Siria, aceasta fiind pentru prima data cand bombardiere americane stationeaza in Orientul Mijlociu de la incheierea Razboiului din Golf in 1991, transmite Reuters, citata de Agerpres.

„B-52 demonstreaza hotararea noastra permanenta de a aplica presiune constanta asupra Daesh si de a apara si pe viitor regiunea de orice situatie neprevazuta”, a declarat general locotenentul Charles Brown, comandant al Comandamentului Central al Fortelor aeriene ale SUA.

Locotenent colonelul Chris Karns, purtator de cuvant al Comandamentului Central, a declarat ca nu poate preciza numarul exact de bombardiere B-52 trimise la baza aeriana Al Udeid din Qatar din „motive de securitate a operatiunilor”.

General locotenentul Charles Brown a explicat ca bombardierele sunt capabile sa efectueze bombardamente de precizie si sa desfasoare o serie de misiuni, printre care atacuri strategice, operatiuni de sprijin aerian apropiat, operatiuni de interdictie aeriana si operatiuni maritime.

La randul sau, locotenent colonelul Chris Karns a mentionat ca aceste bombardiere vor permite fortelor americane sa lanseze una sau doua incarcaturi asupra unei zone, in loc sa efectueze bombardamente de saturatie (carpet bombing). „Precizia este extrem de importanta in acest razboi. Bombardamentele de saturatie nu ar fi eficiente pentru operatiunile in care suntem implicati deoarece Daesh nu isi comaseaza oamenii in grupuri mari. Adesea, ei se amesteca printre oameni in centrele urbane. Intotdeauna cautam sa reducem la minimum pierderile de vieti in randul civililor”, a insistat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: