Incepe jihadul. Amnistierea unor infractiuni de coruptie, aproape o certitudine. Dragnea refuza sa ofere un raspuns direct

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat sa raspunda concret, marti, la o intrebare pusa de jurnalisti privind un eventual demers al PSD de a promova o lege a amnistiei.

In loc sa raspunda la intrebare, Dragnea a inceput sa vorbeasca despre masurile pe care PSD le va lua in Parlament pentru a „imbunatati viata romanilor”: „Eu va spun ca prima lege pe care o vom da este de a elimina impozitarea pensiilor sub 2.000 de lei”.

Apoi Dragnea a continuat sa insire un val de ale masuri, in special eliminarea unor taxe,  astfel incat „romanii sa duca o viata mai buna”.

Jurnalistii au insistat totusi sa intrebe daca PSD pregateste intr-adevar o lege a amnistiei. Desi tine sa pozeze ca un lider puternic al partidului, caruia nu-i scapa nimic, de data aceasta Dragnea sustine ca nu are astfel de informatii: „Eu n-am aceste informatii, o sa verific la grup”.

Liderul PNL, Raluca Turcan, le-a cerut marti social-democratilor sa spuna public daca vor sustine in Parlament un astfel de act normativ, precizand ca exista „informatii consistente” in acest sens, provenite din grupurile parlamentare ale PSD.

„PNL mai solicita PSD sa spuna clar daca mai propune Parlamentului sau nu Legea amnistiei, sa spuna clar romanilor daca Legea amnistiei a facut parte din programul de guvernare pe care PSD l-a prezentat in campania electorala, daca PSD a primit votul pe Legea amnistiei si cum va actiona PSD cu privire la aceasta lege”, a declarat Turcan.

Mai multe surse politice afirma ca PSD are in plan sa dea o lege de amnistiere a faptelor comise fara violenta, cu pedepse sub cinci ani. O astfel de lege ii va permite apoi lui Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare, sa ocupe functia de premier.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: