Jill Biden si Carmen Iohannis s-au intalnit cu elevi ucraineni refugiati la o scoala din Bucuresti

news

Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, si sotia presedintelui Romaniei, Carmen Iohannis, au ajuns, sambata, la Scoala Gimnaziala „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, care gazduieste elevi ucraineni refugiati.

Participa la aceasta intalnire ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, insarcinatul cu afaceri ad-interim al SUA in Romania, David Muniz, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene si eurasiatice Karen Donfried, fostul ambasador american la Bucuresti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, in prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeana, si sotia acestuia, Elizabeth Gitenstein, consilierul prezidential Ligia Deca.

Jill Biden si Carmen Iohannis vor vorbi cu mame ucrainence si cadre didactice: Svitlana Salamatova – profesoara, Anastasia Konovalova – profesoara, Anna Sushko – profesoara si mama, Svitlana Gollyak – mama.

Jill Biden a ajuns vineri in Romania, la Baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu, unde s-a intalnit cu militarii americani si ai NATO.

Vizita in Romania este parte a unei deplasari de patru zile pe care Prima Doamna a SUA o efectueaza in tara noastra si Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiatii ucraineni.

Sotia presedintelui SUA a scris pe Twitter ca scopul calatoriei sale in cele doua state este de „a petrece Ziua Mamei cu mame si copii ucraineni care au fost fortati sa isi paraseasca locuintele din cauza razboiului lui Putin”.

„De asemenea, voi vizita trupele americane si voi exprima recunostinta pentru eforturile de ajutorare a tarilor vecine si a lucratorilor umanitari”, a adaugat Jill Biden.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: