Jocul „murdar” al lui Cumpanasu, deconspirat. Istoric, foarte revoltat: „Cat costa oasele Alexandrei?”

news

Madalin Hodor, istoric si cercetator la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS), sanctioneaza dur declaratiile lui Alexandru Cumpanasu privindu-i pe „jegosii” de procurori. Hodor afirma ca „nu mai exista nici un dubiu ce joc joaca domnul Cumpanasu, pe cine doreste sa protejeze de un miting pe 10 august si in ce directie doreste sa manipuleze opinia publica”.

Cu o saptamana inainte de mitingul din 10 august, Cumpanasu a publicat pe Facebook un apel in care cere „jegurilor care au tinut cu procurorii care au omorat-o sa nu aiba cinismul de a cere tocmai EI sa iasa lumea in strada. Sa lase jocurile electorale si politica departe de Alexandra”.

Apelul lui Cumpanasu a starnit revolta istoricului.

„Cred ca de aici incolo nu mai exista nici un dubiu ce joc joaca domnul Cumpanasu, pe cine doreste sa protejeze de un miting pe 10 august si in ce directie doreste sa manipuleze opinia publica. Ma gandesc la cine a exprimat temeri publice in legatura cu 10 august. Iar 10 august nu are legatura cu Justitia si procurorii, ci mai degraba cu represiunea coordonata de guvernul doamnei Dancila si executata de Jandarmerie (intamplator tocmai de detasamentele din fiefurile PSD).

Domnul Cumpanasu stie sigur toate astea. Stie si face intentionat jocul acesta murdar. Nu am scris ieri. Si bine am facut. Pentru ca astazi nu as fi putut sa il intreb cat costa oasele Alexandrei”, a scris Hodor pe Facebook.

Postarea integrala:

Cat costa oasele Alexandrei? Ieri ma pregateam sa scriu ceva despre domnul asta, Cumpanasu. Nu scrisesem nimic, urmarisem doar prestatiile lui si comentariile aparute ulterior. Multi altii spusesera deja ca personajul e toxic, enumerasera defectele de caracter, subliniasera complicitatile sale tocmai cu cei responsabili de drama de la Caracal si blamau hiperexpunerea sa mediatica. M-am abtinut sa ma alatur lor, desi era evident ca au dreptate in ceea ce spun. Cum nu am urmarit personajul anterior nu prea aveam informatii. Am lasat link-urile si comentariile pe pagina fara sa ma pronunt. Am pus si eu ce am gasit la Pressone. Totusi.

Totusi ma gandeam ca, ok, omul e cum e, dar poate exista o urma de umanitate in el pana la urma. Poate e sincer afectat de moartea unui membru al familiei iar cruciada lui mediatica este justificata. Ma gandeam ca poate nu conteaza ce a facut sau daca este sau nu cu PSD-ul, cu Dancila, cu MAI sau cu cine mai este. La fel de indignati fata de diverse autoritati ale statului am fost toti, indiferent de culoare politica.

Ieri eram cat pe ce sa scriu un scurt comentariu, nu neaparat in apararea dansului, cat poate sa-i gasesc niste circumstante atenuante. Pana la urma saptamana trecuta nu a fost despre el, ci despre Alexandra. Despre furia care ne-a unit pe toti impotriva indolentei, incompetentei criminale si ticalosiei autoritatilor. Am vazut si eu cum au sarit imediat diversi atarnatori si idioti de companie sa faca din Cumpanasu nu stiu ce cruciat al dreptatii. Nu m-am mirat si nici nu mi s-a parut ceva demn de atentie. Intotdeauna se intampla asa. Din interes meschin, prostie sau isterie a existat mereu un procent constant de cetateni care isi fac imediat idoli fara sa aiba habar cine sunt ei de fapt, doar pentru ca se afla intr-o conjunctura emotionala. Afla dupa aia ca au gresit si trec imediat in partea cealalta si incep sa ii injure. Din acest motiv, cum spuneam, nu mi s-a parut relevanta ideea ca domnul Cumpanasu isi face nu stiu ce platforma.

Era cat pe ce sa scriu. Apoi m-am razgandit. Am sters ce ma apucasem sa scriu si am zis sa mai astept putin si sa se mai aseze apele. Uite ca bine am facut. Asa cum spusesera deja multi, instalat pe valul de simpatie pentru Alexandra, domnul Cumpanasu si-a aratat adevarata fata. A facut un apel impotriva unui miting pe 10 august sub pretextul ca ar fi organizat de si pentru ‘jegosii’ responsabili de moartea Alexandrei. Cu referire evident la procurori si in general la Justitie.

Acum. Am criticat si eu si au criticat si altii actiunile discutabile ale unor procurori in acest caz, precum si iesirile publice ale Procurorului General sau cele ale sefului DIICOT. Dar una este sa critici niste persoane, alta este sa spui ca toti procurorii sunt ‘jegosi’ si ca toata Justitia este la fel. Cred ca de aici incolo nu mai exista nici un dubiu ce joc joaca domnul Cumpanasu, pe cine doreste sa protejeze de un miting pe 10 august si in ce directie doreste sa manipuleze opinia publica. Ma gandesc la cine a exprimat temeri publice in legatura cu 10 august. Iar 10 august nu are legatura cu Justitia si procurorii, ci mai degraba cu represiunea coordonata de guvernul doamnei Dancila si executata de Jandarmerie (intamplator tocmai de detasamentele din fiefurile PSD).

Domnul Cumpanasu stie sigur toate astea. Stie si face intentionat jocul acesta murdar. Nu am scris ieri. Si bine am facut. Pentru ca astazi nu as fi putut sa il intreb cat costa oasele Alexandrei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: