life

Jocuri Cash vs. Turnee de poker: Care format ti se potriveste mai bine? (P)

Unul dintre primele lucruri pe care va trebui sa le decizi in momentul in care incepi sa joci poker este daca te vei concentra pe jocuri cash sau pe turnee. Desi regulile de joc sunt practic aceleasi, stilurile de joc sunt diferite, la fel ca strategiile ce pot fi puse in practica.

Desigur, le poti incerca in paralel, insa profesionistii recomanda sa iti indrepti atentia doar catre o varianta care sa ramana principala, in timp ce cealalta sa fie incercata ocazional.

Este dovedit faptul ca a fi un jucator bun de partide cash nu inseamna automat ca te vei descurca bine si la turnee. Este valabil si in sens invers. Asta deoarece fiecare are particularitatile sale si conteaza mult si stilul tau, dar si timpul pe care il ai la dispozitie.

Daca nu iti place sa stai prea mult la masa, jocurile cash pot fi alegerea potrivita pentru tine, intrucat ai optiunea sa te asezi si sa pleci oricand doresti. Aparitia unei inovatii precum „Snap” iti permite sa te asezi instantaneu la masa, sa joci pe mizele pe care le doresti si sa te distrezi fara sa aloci prea mult timp. In plus, la jocuri de poker cash poti sa faci rebuy oricand doresti, in timp ce nivelul Blind-urilor ramane acelasi.

In ce priveste turneele, mai intai trebuie sa te inregistrezi si sa joci pana cand ramai fara jetoane sau castigi. Nu te poti retrage oricand doresti (poti, dar nu este de dorit sa te inscrii la un turneu si apoi sa te retragi – nu primesti buy-in-ul inapoi), rebuy-urile sunt permise doar la o parte dintre turnee, la fel si addon-urile. Blind-urile cresc la intervalele prestabilite.

Este clar ca pentru a juca turnee lungi (MTT) ai nevoie de mult mai mult timp la dispozitie. Unele MTT-uri pot dura mai multe ore, chiar si zile. Este adevarat ca poti fi eliminat mult mai repede si ca nu esti conditionat sa stai in fata ecranului toate cele 8 ore, insa programul tau oricum trebuie sa fie eliberat pentru acel interval, in speranta ca vei avea o zi buna.

Pentru jucatorii profesionisti, care traiesc din poker, aceasta situatie nu este o problema, dar pentru cei mai putin experimentati ar putea fi. Pentru ei au fost inventate turnee de genul Sit-n-GO, care dureaza, de regula, intre 5 minute si o ora. Pe de alta parte, premiile puse in joc nu sunt la fel de mari ca la MTT-urile cu multi participanti.

Variatia la jocuri cash vs. turnee

Variatia este un termen cunoscut printre jucatorii de poker. Mai poarta si denumirea de volatilitate si se refera la o anumita perioada de timp in care rata de succes se schimba substantial fata de rezultatele estimate. Este un fenomen pe care il traiesc chiar si cei mai buni jucatori pentru ca nimeni nu poate avea succes la infinit.

Variatia in turnee este ceva mai mare decat in jocurile cash. Ea poate fi limitata jucand turnee mai mici, dar in momentul in care participi la MTT-uri este clar ca variatia trebuie acceptata din start. Sunt situatii in care jucatori buni de poker pot sta chiar si peste 6 luni fara sa fie pe plus. In schimb, variatia este ceva mai mica in jocurile cash. Ce le difera insa? In jurul turneelor exista mai mult prestigiu si entuziasm.

A castiga un MTT cu multi participanti este o realizare mult mai impresionanta pentru unii jucatori. De asemenea, multi considera ca e mai interesant sa ajungi la o masa finala la un turneu cu multi participanti decat sa joci partide cash. In cazul in care iti plac entuziasmul si prestigiul, turneele live pot fi alegerea potrivita pentru tine.

Cand joci turnee, cea mai mare parte a profitului va proveni dintr-o serie de evenimente in care vei termina in primele trei locuri. Restul rezultatelor te vor ajuta doar sa iti pastrezi bankroll-ul la un nivel sanatos. Un singur turneu castigat, in functie de dimensiunea sa, poate genera posibilitatea de a achita ulterior 100, 200 sau chiar peste 1.000 de buy-in-uri.

In schimb, la jocurile cash, daca nu esti un high roller, castigurile nu sunt atat de mari. Pe de alta parte, avand in vedere ca numarul participantilor este ceva mai mic, si sansele de a incheia in bani sunt mai mari. Specialistii considera ca jocurile cash sunt mai potrivite pentru cei care prefera o abordare mai stabila.

Oricare ar fi varianta pe care o alegi, nu uita insa sa te distrezi si ca nu exista un raspuns universal valabil pentru toata lumea. Cel mai bine este sa incerci ambele variante si sa vezi care ti se potriveste mai mult.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

14 secunde ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

2 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

2 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

14 minute ago

„Punem un oltean presedinte. Ciuca, presedinte” – seful campaniei electorale a PNL

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat sambata, la lansarea candidatilor liberali din Vrancea, ca partidul…

55 de minute ago

Suceava: Incendiu la o sectie de productie de tamplarie PVC din orasul Salcea

Un incendiu a izbucnit, duminica, la o sectie de productie de tamplarie PVC din Salcea,…

48 de minute ago