Jocuri disperate. Tariceanu isi retrage candidatura, Mircea Diaconu este noua speranta a trustului Intact si a noii aliante ALDE – Pro Romania

politica

Calin Popescu Tariceanu renunta sa isi mai depuna candidatura pe Presedintia Romaniei. ALDE si Pro Romania il vor sustine pe Mircea Diaconu, care sambata a anuntat ca va candida ca independent.

Informatia este prezentata de trustul de presa al lui Dan Voiculescu, Antena 3 si DC News. Luni la ora 16:00, ALDE va intra in sedinta pentru a vota oficial candidatul la presedintie si pentru a vota iesirea de la guvernare. Parasirea guvernarii ar urma sa se produca efectiv marti sau miercuri, anunta DC News, publicatie condusa de Bogdan Chirieac.

Mircea Diaconu si-a anuntat, duminica, pe treptele Ateneului Roman, candidatura la Presedintie.

„Intentia mea este de a incerca sa candidez la prezidentiale. Azi doar spun ca as incerca pentru ca sunt suficient de enervat, de nemultumit si simt ca e nevoie de asta. Faptul ca vreau nu inseamna ca si pot. Trebuie sa strang 200.000 de semnaturi, aporoape imposibil. Fara un sprijin din partea oricui, cetatenilor, asociatii de toate felurile. In 2014 am cerut acelasi gen de sprijin care a venit de la cetateni. Posibil ca din nou acum, cerand sprijinul, sa se reactiveze aceasta imensa masa de oameni. Exista o forma de solidaritate cetateneasca”, a anuntat Mircea Diaconu.

El a negat ca ar fi in negocieri cu ALDE si Pro Romania.

„Daca eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce sa negociez? Nu exista asa ceva. Cu orice grupare sau persoana sunt deshis si fericit daca ar veni alaturi de mine. Cer sprijin la toata lumea”, a mai spus Diaconu.

Diaconu a intrat in Parlamentul European, in 2014, cu sorijinul puternic al Antenei 3.

Anterior conferintei de presa, surse de la varful ALDE au declarat pentru Digi24.ro ca partidul a suspendat campania de strangere de semnaturi pentru candidatura lui Calin Popescu Tariceanu inca de acum doua saptamani.

Motivele initiale erau legate de eventuala alianta cu partidul lui Ponta pe care o pregateste Tariceanu – daca aceasta va fi parafata, semnaturile ar urma sa fie stranse pe alianta, nu pe partid.

Intre timp, insa, a intrat in discutie posibila retragere din cursa prezidentiala a lui Tariceanu si sustinerea candidatului comun Mircea Diaconu, care ar putea sa adune voturi si de la PSD, explica liderii ALDE.

Mai mult despre: ,

Comentarii: