Jocurile lui Dincu. A dat drumul unui sondaj in care Iohannis si Ciolacu sunt mult lasati in urma, la capitolul „incredere”, de Mugur Isarescu

politica

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, ii surclaseaza la capitolul incredere, potrivit unui sondaj IRES, pe cei mai importanti lideri politici – Klaus Iohannis, Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu. IRES este controlat de Vasile Dincu, fost ministru PSD al Apararii, nevoit sa demisioneze dupa ce a starnit nemultumirea lui Klaus Iohannis.

Datele cercetarii sociologice, realizate in perioada 7-12 decembrie, indica faptul ca 34% dintre romani au multa si foarte multa incredere in Isarescu.

Presedintele Klaus Iohannis si presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sunt urmatorii in clasament, 21% dintre respondenti avand foarte multa si multa incredere in acestia, in timp ce premierul Nicolae Ciuca a intrunit increderea a 19%.

Sondajul mai releva ca profesia sau ocupatia care beneficiaza de cea mai putina incredere in randul romanilor este cea de politician, doar 6% dintre cei intrebati afirmand ca au foarte mare incredere, urmata de cea de politist cu 41% incredere si de jurnalist – 44%. La polul opus, de cea mai mare incredere se bucura profesiile de: pompier – 91%, specialist IT – 77% si inginer – 69%.

Totodata, 76% dintre romanii intrebati considera ca este gresita directia in care merg lucrurile in Romania, 22% spun ca este o directie buna, iar 2% nu stiu sau nu raspund.

De asemenea, 57% dintre intervievati spun ca anul 2022 a fost mai prost ca anul trecut, pentru 23% a fost mai bun, iar pentru 20% anul acesta a fost la fel ca anul trecut.

Sondajul de opinie national a fost realizat de IRES, in perioada 07 – 12 decembrie 2022, pe un esantion de 1.615 respondenti, cu varsta peste 18 ani, cu o marja eroare a 2,5%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: