Jocurile murdare din spatele „Referendumului pentru familie” incep sa iasa la iveala. Semnaturile celor 3 milioane de romani, folosite pentru a-l ataca pe Klaus Iohannis

news

Un eveniment intitulat “Conferinta Referendumul pentru Casatorie in Romania: Perspective Nationale si Internationale”, care are printre organizatori Coalitia pentru familie, are loc in 3 mai la Palatul Parlamentului. Potrivit organizatorilor, conferinta “vine intr-un moment de rascruce al demersului cetatenesc” de redefinire a familiei, iar presedintele Klaus Iohannis nu numai ca s-a declarat impotriva demersului, ci si impotriva celor trei milioane de romani care vor acest lucru, invocand “discriminarea”.

“Conferinta vine intr-un moment de rascruce al demersului cetatenesc – intrat deja in al treilea an. Contextul actual in plan european este unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare iar in plan national, in pofida sprijinului asumat si declarat al unor membri si sefi de partide politice, lucrurile stagneaza in continuare din varii motive si justificari, iar presedintele tarii si al tuturor romanilor se declara impotriva referendumului, demersului si a celor 3 milioane de semnatari, invocand un motiv inexistent: discriminarea”, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei “Referendum pentru Romania”, citat de news.ro.

Totodata, afirma sursa citata, conferinta se va baza “pe intelegerea cat mai aprofundata a implicatiilor pe care o au legalizarile uniunilor persoanelor de acelasi sex”.

“Lucrarile conferintei vor fi axate pe perspectiva internationala asupra Referendumului din Romania, pe intelegerea cat mai aprofundata a implicatiilor pe care legalizarile uniunilor persoanelor de acelasi sex, precum si a parteneriatelor civile le exercita asupra societatilor din Europa, precum si pe modelul de mobilizare a societatii civile in vederea organizarii Referendumului, bazat pe experienta tarilor care au trecut deja printr-un astfel de proces”, mai spune textul citat.

Printre sustinatorii evenimentului de afla platorma civica “Impreuna” si “Coalitia pentru Familie”.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca discriminarea va disparea atunci cand societatea in general devine mai constienta. El a adaugat ca in scoala discriminarea poate fi eliminata mai usor atunci cand dascalii se vor implica, cand parintii se vor implica, cand conducerile scolilor se vor implica si cand aceasta dorinta de a fi deschisi din partea societatii se transmite si clasei, scolii, sistemului la modul cel mai general.

”Stiti foarte bine ca in momentul de fata o discutie pe modificarea Constitutiei inflameaza societatea romaneasca. Eu cred ca si in chestiunea discriminarii, si in chestiunea modificarii Constitutiei, cuvantul cel mai potrivit este toleranta. Daca suntem toleranti nu inseamna ca vrem sa fim altfel, dar vrem sa-l cunoastem pe celalalt si sa incercam sa il intelegem. Traim din pacate niste vremuri in care toleranta in loc sa creasca in societate este mai degraba in reducere, ceea ce este foarte, foarte pacat si eu n-am vazut rolul meu in a transa discutia de exemplu pe Constitutie, ci eu vad rolul meu in a explica societatii in ansamblu ca toleranta este o calitate esentiala a unei societati moderne din Europa secolului XXI, si nu altceva. Si atunci, cu siguranta intr-un climat de mai buna toleranta si aceste chestiuni de eliminare a discriminarii vor fi mult mai usor de tratat”, a subliniat Klaus Iohannis.

Camera Deputatilor a adoptat, in 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”impotriva” si 13 abtineri, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pe tema definitiei familiei, astfel ca, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Initiativa a fost trimisa Senatului pentru dezbatere si vot.

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei. In actuala forma, acesta prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”, insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: