Joe Biden critica mandatele de arestare cerute de CPI impotriva liderilor israelieni: „Ofensiva Israelului in Gaza nu este un genocid”

externe

Joe Biden, ofensiva, Israel, nu este genoci, CPI

Presedintele american Joe Biden a declarat luni ca ofensiva israeliana in Gaza „nu este un genocid”, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Ceea ce se intampla nu este un genocid, noi respingem” acest termen, a spus el, referindu-se la cazul adus in fata Curtii Penale Internationale (CPI), cea mai inalta instanta a ONU, in fata careia Israelul este acuzat de „genocid”.

Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de procurorul CPI impotriva liderilor israelieni, spunand ca nu este posibila nicio „echivalenta” intre Israel si Hamas, noteaza AFP si Reuters.

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, a calificat la randul sau anuntul procurorului CPI drept „rusinos”, estimand ca „ar putea compromite”, de asemenea, negocierile privind incetarea focului in Fasia Gaza.

In cea de-a opta luna de razboi din Fasia Gaza, procurorul Curtii Penale Internationale a cerut luni emiterea unor mandate de arestare impotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apararii Yoav Gallant, precum si a trei lideri principali ai gruparii islamiste Hamas, pentru presupuse crime de razboi si crime impotriva umanitatii comise in Gaza.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: