Joe Biden i-a cerut lui Netanyahu sa nu atace Rafah. Presedintele SUA face apel la intensificarea ajutorului umanitar

externe

Hamas, teroristi, ucisi, Israel

Presedintele american Joe Biden i-a cerut duminica premierului israelian Benjamin Netanyahu sa nu lanseze o operatiune militara la Rafah, in Fasia Gaza, fara un plan credibil si realist” pentru protejarea populatiei, a anuntat Casa Alba, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Biden a facut apel totodata la „masuri urgente si specifice pentru a creste ritmul si regularitatea ajutorului umanitar pentru civilii palestinieni nevinovati”, a mentionat Casa Alba intr-un comunicat difuzat dupa convorbirea telefonica dintre cei doi lideri.

Discutia survine intr-un moment in care liderul american a inceput sa ridice tonul la Israel, noteaza AFP.

„Cred, asa cum stiti, ca riposta din Gaza, din Fasia Gaza, a fost excesiva”, a afirmat joi seara presedintele american, amintind ca acolo sunt „multi oameni nevinovati care mor de foame, sunt in dificultate, si acest lucru trebuie sa inceteze”.

Netanyahu ar vrea ca palestinienii sa se intoarca in nordul Fasiei Gaza

Comunitatea internationala este ingrijorata dupa ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei sa pregateasca o ofensiva asupra Rafah, ultimul refugiu al palestinienilor stramutati de razboi din restul Fasiei Gaza, unde traiesc acum aproximativ 1,3 milioane de palestinieni, mai mult de jumatate din populatia teritoriului.

Intr-un interviu difuzat duminica pe canalul american ABC, premierul israelian a afirmat ca armata israeliana va asigura un „coridor securizat” inainte de asaltul prevazut la Rafah si ca le cere palestinienilor sa se mute, de aceasta data, in nordul Fasiei Gaza.

(Foto: IDF)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: