Joe Biden: Relatiile lui Elon Musk cu tarile straine „merita analizate”

externe

Relatiile lui Elon Musk cu tarile straine „merita analizate”, a declarat presedintele american Joe Biden, in timpul unei conferinte de presa la Casa Alba, informeaza BBC.

Biden a fost intrebat de catre un reporter daca Musk reprezinta o amenintare la securitatea nationala si daca nu ar trebui investigat faptul ca Arabia Saudita l-a ajutat sa cumpere Twitter.

„Cooperarea si/sau relatiile tehnice ale lui Elon Musk cu alte tari merita sa fie analizate. Daca face sau nu ceva nepotrivit – nu sugerez asta. Sugerez ca merita sa se analizeze. Asta este tot ce voi spune”, a adaugat el.

Musk a finalizat luna trecuta preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, bani proveniti si de la un grup de investitori.

Printul Alwaleed din Arabia Saudita si Kingdom Holding Company sunt al doilea cel mai mare investitor in noua companie privata, cu o participatie de 1,89 miliarde de dolari.

Tranzactia a atras atentia senatorului democrat Chris Murphy, care a cerut o ancheta imediata asupra implicatiilor privind securitatea nationala ale participarii Arabiei Saudite la Twitter.

„Avand in vedere rolul critic al Twitter in comunicarea publica, sunt ingrijorat de potentiala influenta a guvernului Arabiei Saudite”, a declarat Murphy intr-o scrisoare.

Pe Twitter, Musk a abordat o serie de subiecte controversate privind Ucraina si Taiwan.

Luna trecuta, el a negat o informatie potrivit careia ar fi discutat cu presedintele rus Vladimir Putin inainte de a posta un sondaj cu sugestiile sale pentru a pune capat razboiului cu Ucraina.

Ian Bremmer, seful companiei de consultanta pentru risc politic Eurasia Group, a declarat ca Musk i-a spus personal despre conversatia cu domnul Putin.

„Am vorbit cu Putin o singura data si asta a fost acum aproximativ 18 luni. Subiectul a fost spatiul”, a raspuns Musk.

De asemenea, Musk a abordat subiectul extrem de controversat al relatiei Chinei cu Taiwan.

Intr-un interviu pentru Financial Times, directorul executiv al Tesla a spus ca Taiwanul ar trebui sa devina o zona administrativa speciala a Chinei.

Ambasadorul Chinei in SUA a laudat comentariile lui Musk, dar omologul sau din Taiwan a spus ca libertatea „nu este de vanzare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: