Joe Biden, un nou mesaj dur adresat Moscovei. „Atrocitate oribila” – atacul asupra unei gari ucrainene

externe

Presedintele american Joe Biden a acuzat vineri Rusia ca a comis o ”atrocitate oribila”, dupa uciderea a cel putin 50 de persoane, intre care cinci copii, vineri intr-un bombardament asupra garii din Kramatorsk, in estul Ucrainei, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”Atacul asupra unei gari ucrainene este inca o atrocitate oribila a Rusiei, ce loveste civili care incercau sa evacueze si sa ajunga in locuri sigure”, a afirmat el intr-un tweet.

Moscova a negat responsabilitatea pentru bombardament, afirmand ca nu detine tipul de racheta care a fost folosit si denuntand o „provocare” ucraineana.

Kramatorsk se afla in partea din Donbas controlata de Ucraina. Restul acestei regiuni este controlat din 2014 de separatistii pro-rusi, iar Moscova a facut din cucerirea acestei zone obiectivul sau prioritar dupa ce si-a retras trupele din regiunea Kiev si din nordul Ucrainei.

Kievul va beneficia pentru aceasta noua faza a conflictului de un sistem de aparare antiaeriana S-300 furnizat de guvernul slovac, caruia Joe Biden i-a multumit vineri intr-o declaratie. Donatia a fost posibila datorita faptului ca NATO a trimis patru baterii de aparare antiracheta Patriot in Slovacia.

”Pe masura ce fortele rusesti se repozitioneaza pentru urmatoarea faza a acestui razboi, am cerut administratiei mele sa continue sa depuna toate eforturile pentru a identifica si furniza armatei ucrainene armele moderne de care are nevoie pentru a-si apara tara”, a adaugat Biden.

Mai mult despre: ,

Comentarii: