John Kerry demisioneaza din functia de reprezentant special al presedintelui SUA pe probleme climatice, pentru a-l ajuta pe Biden in campania electorala

externe

john kerry, sua

John Kerry, reprezentant special al presedintelui SUA pe probleme climatice, a anuntat ca va renunta la rolul sau pentru a-l ajuta pe presedintele Joe Biden in campania electorala. Se presupune ca va pleca din guvern in urmatoarele cateva luni, potrivit The Mirror.

Kerry, in varsta de 80 de ani, considera, conform Axios, ca eforturile sale ar fi mai bine folosite pentru a ajuta la realegerea lui Biden, concentrandu-se pe politicile climatice la fel de importante pe care le-a sustinut in rolul sau actual.

In esenta, realegerea lui Biden i-ar permite lui sau altora sa continue munca importanta legata de reducerea emisiilor si de abordarea problemei globale a schimbarilor climatice, atat la nivel local in SUA, cat si in intreaga lume, lucrand la nivel diplomatic cu alte tari.

Surse apropiate lui au declarat publicatiei ca el crede ca realegerea lui Biden ar fi „cea mai mare” diferenta care ar putea fi facuta in politica climatica in acest an.

Inainte de rolul sau actual de reprezentant pentru clima, Kerry a ocupat functia de secretar de stat si a fost, de asemenea, presedintele Comisiei de Relatii Externe a Senatului. El a fost, de asemenea, candidatul democrat la alegerile din 2004.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: