Johnson anunta ca vine o „rasturnare a cursului razboiului din Ucraina”. L-a convins pe Macron sa nu mai negocieze nimic cu Putin

externe

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminica pe presedintele francez Emmanuel Mmacron impotriva tentatiei unei solutii negociate ”acum” in Ucraina, cu Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept un ”dictator”, cu riscul de a prelungi ”instabilitatea mondiala”, anunta Guvernul britanic, relateaza AFP, citata de news.ro.

Cei doi lideri ”au convenit”, intr-o reuniune in marja summitului G7 din Bavaria, ca ”este vorba despre un moment critic al evolutiei conflictului si ca este posibil sa fie rasturnat cursul razboiului”, anunta un purtator de cuvant al Guvernului britanic.

Ei s-au pus de acord ”sa consolideze” sustinerea militara a Ucrainei, precizeaza el.

”Premierul a subliniat ca orice tentativa de a solutiona conflictul acum nu va face decat sa cauzeze o instabilitate de durata si sa-i dea lui Putin dreptul de a manipula tarile suverane si pietele internationale vesnic”, declara purtatorul de cuvant.

Spre deosebire de Emmanuel Macron, Boris Johnson refuza orice dialog cu presedintele rus Vladimir Putin, pe care l-a catalogat drept ”dictator” dupa invazia Ucrainei, la 24 februarie.

Intr-un interviu acordat presei britanice, Boris Johnson indeamna Occidentul sa poarte la summitul G7, urmat de un summit NATO, la Madrid, ”discutii cu adevarat, cu adevarat sincere” pe tema implicatiilor razboiului si sanctiunilor asupra inflatiei, cu scopul de a ”proteja unitatea” afisata pana in prezent.

”Va exista, in mod realist, o anumita oboseala in randul populatiilor si claselor politice”, estimeaza el, recunoscand o ”anumita anxietate” in acest subiect.

Mai mult despre: ,

Comentarii: