Johnson cere sa fie trimise Ucrainei rachete cu raza lunga: „Cum poti sa negociezi cu un crocodil cand acesta tocmai iti mananca piciorul tau stang?”

externe

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri ca presedintele rus Vladimir Putin face progrese „lente”, dar „palpabile” in Donbas si a indemnat la mai mult sprijin militar pentru Ucraina, cum ar fi furnizarea de sisteme de rachete cu lansare multipla.

„Cred ca este foarte, foarte important sa nu ne lasam amagiti din cauza eroismului incredibil al ucrainenilor in respingerea rusilor de la portile Kievului”, a declarat Johnson intr-un interviu acordat Bloomberg, citat de CNN.

„Mi-e teama ca Putin, cu costuri mari pentru el insusi si pentru (armata) rusa, continua sa roada teren in Donbas, continua sa faca progrese graduale, lente, dar ma tem ca palpabile”, a adaugat el.

Citeste si: Se schimba major jocul in Ucraina, SUA vor sa trimita rachete MLRS cu o raza de actiune de peste 300 km: „Rusii nu s-ar mai putea apropia de orasele din Ucraina”

Johnson a subliniat ca, prin urmare, „este absolut vital” sa continuam sa ii sprijine militar pe ucraineni.

„Ceea ce au nevoie acum este un sistem de rachete cu lansare multipla, MLRS, care sa le permita sa se apere impotriva artileriei rusesti foarte brutale, si acolo trebuie sa mearga lumea acum”, a spus el.

Johnson a avertizat, de asemenea, asupra pericolelor pe care le implica negocierea cu Putin si l-a comparat cu un crocodil.

„Cum poti sa negociezi cu un crocodil cand acesta tocmai iti mananca piciorul tau stang?”. a declarat Johnson pentru Bloomberg TV. „[Putin] va incerca sa inghete conflictul. El va incerca sa ceara o incetare a focului in timp ce ramane in posesia unor parti substantiale din Ucraina”.

Comentarii: