Joia neagra. Surse: CCR va admite sesizarea lui Tariceanu in cazul Belina. Efectele sunt devastatoare

news

Jurnalistul Alex Costache (TVR), specializat pe justitie, anunta ca CCR va admite solicitarea inaintata de Tariceanu privind dosarul Belina. 

„Trece sesizarea lui Tariceanu pe Belina. Dosarul se opreste, procurorii nu mai pot investiga de aici incolo nici macar emiterea de legislatie secundara de catre ministri, precum HG-uri sau ordine. Din informatiile mele, maine, CCR va admite sesizarea presedintelui Senatului privind un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si DNA, ca parte componenta a Ministerului Public.

Ministrul Tudorel Toader merge personal la CCR sa sustina punctul de vedere al Guvernului si al presedintelui Senatului”, a scris Alex Costache pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei va dezbate, joi, sesizarea lui Calin Popescu-Tariceanu privind ancheta DNA legata de modul cum au fost adoptate in Guvern hotararile referitoare la insula Belina. Tariceanu cerand CCR sa constate un conflict juridic de natura constitutionala intre Parchet si Guvern.

Pe 23 octombrie, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a depus la Curtea Constitutionala o sesizare privind cercetarile DNA legate de modul cum au fost adoptate in Guvern hotararile referitoare la insula Belina.

”Presedintele Senatului, domnul Calin Popescu-Tariceanu, a cerut astazi Curtii Constitutionale a Romaniei sa constate si sa solutioneze conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei, pe de o parte si Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, pe de alta parte. Asa cum se precizeaza in solicitarea catre Curtea Constitutionala a Romaniei, conflictul juridic a intervenit ca urmare a cercetarii penale a Directiei Nationale Anticoruptiei asupra legalitatii Hotararii Guvernului nr.858/2013, respectiv, a Hotararii Guvernului nr.943/2013”, informa biroul de presa al Senatului.

Potrivit sesizarii lui Tariceanu, conflictul juridic de natura constitutionala este generat de inceperea urmaririi penale privind adoptarea unor hotarari de Guvern. ”Or, potrivit celor statuate chiar de catre Curtea Constitutionala, adoptarea hotararilor de Guvern da expresie competentei originare a Guvernului”, sustinea presedintele Senatului.

Acesta a solicitat CCR sa constate existenta conflictului juridic intre Ministerul Public si Guvern si, totodata, sa constate ca acest conflict are drept cauza faptul ca DNA si-a arogat competenta de anchetare a oportunitatii si legalitatii elaborarii celor doua hotarari. O alta cerere a lui Tariceanu cate CCR este ”sa statueze ca, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstantele, imprejurarile, oportunitatea si legalitatea hotararilor de Guvern.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: