Judecatoare CSM: „Mesajul de ‘Stat paralel’ a fost folosit in Turcia unde, dupa aceea, magistratii au fost arestati”

politica

CSM dezbate, joi, sesizarea Forumului Judecatorilor privind amenintarile lansate de Liviu Dragnea la adresa magistratilor atat in cadrul mitingului PSD din Bucuresti cat si, a doua zi, la postul Antena 3.

„Mesajul de ‘Stat paralel’ a fost folosit in Turcia unde, dupa aceea, magistratii au fost arestati”, a declarat judecatoarea Andreea Chis in sedinta CSM.

Consiliul Suprem al Magistraturii a cerut deja Inspectiei Judiciare sa analizeze acuzatiile grave pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a adresat la mitingul de sambata, reluate in forme chiar mai grave duminica seara la Antena 3, magistratilor romani

„Urmarea a afirmatiilor facute in spatiul public in data de 10 iunie 2018 de catre domnul Nicolae Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, in temeiul art. 30 alin (1) din Legea 317/2004 republicata, Sectia pentru procurori s-a sesizat din oficiu si pe cale de consecinta, a solicitat Inspectiei Judiciare – Directia de inspectie pentru procurori, efectuarea de verificari cu privire la afirmatiile prezentate, din perspectiva potentialului de afectare a independentei sistemului judiciar”, se arata intr-un comunicat al CSM.

Luni dimineata, Asociatia „Forumul Judecatorilor din Romania” a transmis o cerere catre CSM prin care solicita sa apere independenta sistemului judiciar „de atacurile recente ale reprezentantilor de seama ai puterii legislative si ai puterii executive”.

Judecatorii spun ca fac referire la discursurile unor lideri politici, sustinute sambata si duminica, „in privinta carora este necesara interventia neintarziata a Consiliului Superior al Magistraturii”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica la Antena 3 ca a fost „coordonat” si este „o actiune clara, comanda de la Iohannis” faptul ca lui Daniel Horodniceanu i-a fost prelungit mandatul de procuror sef al DIICOT, interimar, in contextul in care presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plangere penala impotriva premierului Viorica Dancila pentru inalta tradare.

„Nu stiu daca vor merge. Ce pot sa va spun cu siguranta, ca este o comanda foarte ferma. Nu intamplator a fost pus Daniel Horodniceanu sa gestioneze interimar postul de sef al DIICOT. Aia a fost facuta coordonat: ‘Te mai tinem, fa ceva cu aia’. Sper sa nu fie niciun procuror care sa riste atat de mult incat sa dea curs la aceasta dementa. Ca este dementa. Foarte multi procurori risca sa plateasca greu”, a spus presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in emisiunea lui Gadea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: