Judecatoare din Sibiu, santajata cu mii de euro de o „regizoare cu puteri paranormale”

news

judecatoare, Sibiu, regizoare, paranormala, santaj

Un dosar de inselaciune recent finalizat pe rolul Judecatoriei Alba Iulia are drept subiect un fapt aparent incredibil: o judecatoare din Romania a fost santajata de o individa care pretindea ca are puteri paranormale si care i-a solicitat sa-i dea zeci de mii de euro.

Potrivit cotidianului Alba 24, fosta sefa a Judecatoriei Avrig si actual magistrat pe sectia civila a Tribunalului Sibiu, Alina Ioana Vestemean, a trimis suma de bani catre o femeie care prin mai multe emailuri o avertiza ca daca nu trimite banii respectivi fiul acesteia va avea de suferit. Femeia care a inselat-o pe judecatoare este Magdolna Cecilia Eross. Aceasta are chiar si o pagina pe IMDB, unde se recomanda a fi producator de film si chiar regizor.

Dosarul dateaza din 2015, iar in 2019, Magdolna a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare de magistratii Judecatoriei Alba Iulia, dar femeia a facut apel, iar dosarul s-a rejudecat si o noua decizie a venit in data de 13 septembrie 2023. Dar, cum procesul s-a prelungit cum numai in Romania se poate intampla, femeia cu ”puteri paranormale” a scapat de toate acuzatiile procurorilor deoarece fapta pe care a facut-o s-a prescris intre timp.

Potrivit motivarii instantei, document disponibil pe site-ul rejust.ro, in luna decembrie a anului 2022, judecatoarea a purtat o corespondenta cu un barbat care i-ar fi dat impresia ca are puteri paranormale. Acesta i-a spus femeii sa depuna bani in contul a doua biserici pentru a-l feri pe fiul ei de suferintele cauzate de o problema iscata in familia judecatoarei.

Atunci magistrata a fost convinsa ca barbatul are puteri paranormale. La jumatatea anului 2013 barbatul cu care femeia comunica ar fi suferit un accident de circulatie si a fost internat intr-o clinica din Viena. Pentru a-l ajuta sa se recupereze, judecatorarea i-a trimis 2000 de euro, banii fiind trimisi pe numele asistentei sale, Magdolna Cecilia Eross.

Eross a spus ca magistratul trebuie sa plateasca  38.000 de euro, din cauza faptului ca masina distrusa nu avea polita de asigurare de tip CASCO si intr-un fel este vina ei, deoarece mediumul se deplasa spre Romania pentru a a intalni pe femeie. Atunci a inceput si santajul psihic. Magistratii au precizat ca prin Ersoss a santajat-o pe judecatoare prin faptul ca i-a prezentat prin email diverse scenarii in care copilul magistratei avea de suferit daca acesta nu trimitea banii.

La data de 15.0.2014 inculpata a solicitat persoanei vatamate suma de 38.000 euro, mentionand ca, daca nu o va remite, ,,pierderea ei va fi mai mare decat 38.000 euro, iar fiul sau va fi primul care va suferi” . Intrucat inculpata Erss  continuat sa profereze amenintari, prin e-mail, la adresa sa si a fiului sau, persoana vatamata a decis sa-i remita suma de 10.000 euro, pe care a trimis-o in trei transe”, se arata in motivarea instantei.

Apoi, inculpata a plusat si a spus ca daca ii va trimite toata suma de bani, femeia din Romania va primi un crucifix care il va pazi pe fiul sau de rele. Drept urmare, potrivit motivarii instantei, la 03.11.2015, astfel cum reiese din ordinul de plata, persoana vatamata a trimis inculpatei, prin virament bancar, suma de 29.500 euro in contul indicat in e-mail-ul din data de 31.10.2014. Magistratul a primit prin curier crucifixul respectiv.

La un moment dat si-a dat seama ca a fost victima unui santaj si a anuntat politia. Dar pentru fapta de santaj a intervenit prescriptia in cursul lunii martie a anului 2023 si, prin urmare, procesul a fost inchis.

De asemenea magistratii au retinut ca inculpata a dat inapoi 10.000 de euro magistratei. Drept urmare, au obligat inculpata, la plata sumei de 19.500 euro (echivalentul in lei la data platii) si 37.805 lei catre partea civila. Momentan decizia nu este definitiva si poate fi atacata in apel, la instanta superioara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: