Judecatoarea care l-a scapat pe Dragnea vrea acum o pozitie si mai buna. Si-a depus candidatura

politica

Alina Ghica, judecatoarea care a suspendat completurile de 5 judecatori ai ICCJ din 2018, s-a inscris in concursul de la CSM pentru un post de magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), anunta g4media.ro.

Demersul judecatoarei vine dupa ce, saptamana trecuta, Sectia pentru judecatori a CSM, controlata de judecatoarea Lia Savonea, fost presedinte al CAB, i-a aparat reputatia Alinei Ghica dupa ce a fost ”atacata” de presa.

Ghica este judecatoarea care a suspendat completurile de 5 judecatori ai ICCJ din 2018. Tot ea a anulat o parte din corectiile financiare impuse de OLAF in afacerea Tel Drum.

Corectia dispusa de Oficiul de Lupta Antifrauda in dosarul Tel Drum, care se ridica la 100% din fondurile europene accesate, a fost anulata de un complet de judecata din care face parte judecatoarea Alina Ghica. Acelasi complet i-a dat castig de cauza liderului PSD intr-un alt dosar, in care Dragnea a contestat modul de tragere la sorti a completurilor de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe 23 noiembrie, data cand decidea anularea completurilor de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in aceeasi sedinta de judecata, Alina Ghica ramanea in pronuntare in dosarul privind cererea Consiliului Judetean Teleorman de anulare a prejudiciului legat de Teldrum.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: