Judecatoarea care mesteca guma la procesul lui Vlad Pascu are trei case, castiga peste 12.000 lei pe luna si a mai fost sanctionata pentru „neglijenta grava”

news

accident, 2 mai, judecatoare, Vlad Pascu procedura simplificata, buletin, Sebastian Olariu

Judecatoarea Ancuta Ioana Popoviciu de la Judecatoria Mangalia a comis o gafa majora chiar la primul termen al procesului lui Vlad Pascu. Ea a intrebat daca unul dintre tinerii ucisi este prezent in sala.

“Olariu Sebastian Andrei e prezent?”, a intrebat judecatoarea, facand prezenta partilor din dosar. Sebastian Olariu este unul dintre cei doi studenti care au murit loviti de masina lui Pascu, in noaptea de 18/19 august anul trecut. In sala erau doar parintii lui, care au izbucnit in plans cand i-au auzit strigat numele la apel.

Auzind rumoarea celor prezenti in sala, judecatoarea a fost surprinsa: “A decedat o victima?”, “Au decedat doua”, a raspuns o voce din public.

“Nu am vazut in viata mea un asemenea judecator”, a declarat tatal lui Sebastian Olariu la iesirea din judecatorie. “Nu vedeti ca e circ, totul e facatura! Ce i-au facut familiei Olariu, ca au intrebat daca e prezent fiul in sala de judecata, e strigator la cer. Totul e o facatura, totul e un circ, iar Pascu e foarte increzator pe ce decizii se vor lua aici”, a spus si tatal Robertei Dragomir, o alta victima a lui Vlad Pascu.

Potrivit Antena 1, Ioana Ancuta Popoviciu este magistrat la Judecatoria Mangalia din martie 2022, dupa ce, anterior, a fost judecatoare la Ineu. De loc, este din Beius.  La capitolul avere, judecatoarea a declarat oficial ca detine un teren de 338 de metri patrati, in intravilan, in Beius, Bihor, care i-a fost donat in 2007, o casa de locuit de 68 de metri patrati in Bihor, care i-a fost donata in 2007.

De asemenea, mai are doua apartamente de 48 de metri patrati in Mangalia, dintre care unul cumparat direct si altul prin credit ipotecar, dupa cum scrie in declaratia de avere pe care a depus-o in mod oficial in iunie anul trecut, document public si usor accesibil.

Declaratia nu este completata la sectiunile „autovehicul” si nici la „bijuterii, obiecte de arta si de cult…” care depasesc, insumat, valoarea de 5.000 de euro.   De remarcat ca, oficial, judecatoarea are un singur cont bancar in care soldul la zi era de 1.000 de lei la data depunerii, adica mai putin de 10% din salariul ei lunar.

In declaratia de avere sunt trecute patru credite, cu o valoare totala de peste 551.000 de lei, cu perioade de rambursare intre 2026 si 2047. La capitolul salarii, suma totala declarata, anuala, este de 28.738 de lei ca judecator la Judecatoria Ineu, 109.554 lei ca judecator la Judecatoria Mangalia la care se adauga doua diferente salariale a cate 16.726 de lei, respectiv 1.615 lei.

In total reiese un venit lunar mediu de 13.052 de lei, echivalentul a circa trei salarii medii nete pe economie.

Anul trecut, in luna mai, judecatoarea a fost sanctionata disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru „exercitarea functiei cu grava neglijenta”, potrivit cotidianului local Ziua de Constanta.

”Grava neglijenta” este, potrivit legii, atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual.

Pe de alta parte, judecatoarea este extrem de apreciata pe Facebook, acolo posteaza in special selfie-uri si primeste constant like-uri si complimente de la prietenii virtuali.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: