Judecatoarea care se ocupa de dosarul Kovesi, reactie fabuloasa: „Cum a putut Adina Florea sa faca o astfel de urmarire penala?”

news

Antena 3 anunta ca judecatoarea care analizeaza, miercuri, constestatia lui Kovesi impotriva masurii controlului judiciar a fost uimita de ce a socata de ce a vazut in dosarul de urmarire penala intocmit de Adina Florea.

Potrivit trimisului Antena 3 la ICCJ, judecatoarea a spus ca si-ar fi dorit sa o aiba in sala pe Adina Florea, manifestandu-si uimirea fata de „cum a putut sa faca urmarirea penala, pentru ca nu intelege”.

Citeste si: VICTORIE! Judecatoarea ICCJ a facut dreptate: Kovesi a scapat de controlul judiciar. Stalinista Adina Florea este ingenuncheata

Antena 3 a sustinut ca judecatoarea a cerut apoi ca procurorul Sectiei speciale, prezent in sala, sa fie inlocuit cu un alt procuror de la Parchetul General.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu explica de ce a fost inlocuit procurorul de la Sectia speciala: „Cand eu v-am zis ca sunt prosti! Art 88 din marea lege 304 data de marii juristi pesedisti, spune clar ca judiciarul din PICCJ asigura in instanta cauzele Sectiei Speciale. E cu materialul clientului. Totusi, judecatoarea in cazul LCK a chemat-o pe Florea, procuroarea de caz, sa dea niste explicatii. Florea cea curajoasa nu s-a dus, a trimis o procuroare din SS. Judecatoarea i-a zis ca n-are ce sa vorbeasca cu ea potrivit art 88 si concluzii a pus procuroarea de judiciar de la PICCJ care a inventariat tampeniile facute de Florea in dosar si a cerut ridicarea controlului. Florea, pe langa ca e varza, e viteaza numai la ea in birou, in rest sta sub masa si trimite sclaveti sa incaseze ‘felicitarile'”.

Jurnalistul TVR Alex Costache, specializat pe justitie, a anuntat ca judecatoarea care analizeaza contestatia lui Kovesi impotriva masurii controlului judiciar este o „judecatoare profesionista si corecta: Francisca Vasile”.

„Mare noroc pe Kovesi. A picat la o judecatoare profesionista si corecta: Francisca Vasile. Maxima incredere in ea fie ca ii mentine lui Kovesi masura preventiva a controlului judiciar, fie ca o ridica. Evident ca daca ii va mentine masura va fi o lovitura puternica pt Kovesi venind din partea unei judecatoare cinstite. Daca o ridica va fi o lovitura devastatoare pt si asa ilegitima si necredibila sectie. Francisca a redeschis ancheta Tel Drum”, informeaza Costache pe Facebook.

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a declarat, miercuri, la iesirea din sediul instantei supreme ca a prezentat motivele de legalitate pentru ca se impunea sa conteste masura controlului judiciar si asteapta decizia instantei. Kovesi a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu este singurul om din sistemul judiciar atacat, fiind multi alti procurori si judecatori. Kovesi a afirmat ca sunt atacati oamenii care si-au facut treaba pentru ca ”unii vor sa fure linistiti in continuare”, iar oamenii din sistemul judiciar i-au impiedicat.

”Am prezentat motivele de legalitate pentru care eu am considerat ca se impunea sa fac aceasta contestatie, am dat si declaratie, am raspuns si la intrebari. Avocatul meu a sustinut motivele, o sa vedem. (…) Am facut o contestatie in care am aratat ca masura nu a indeplinit conditiile prevazute de lege si am motivat contestatia in acest sens. Eu o sa respect decizia indiferent care va fi aceasta”, a spus Kovesi, miercuri, la ieirea din sediul Inate Curti de Casatie si Justitie.

Raspunzand unor intrebari referitoare la modul in care este afectata de aceste masuri dispuse de catre procurori candidatura sa la sefia Parchetului European, Kovesi a reiterat ideea ca trebuie asteptat rezultatul negocierilor.

”Face parte, inclusiv aceasta etapa prin care am trecut saptamana trecuta si aceasta, din aceeasi campanie de denigrare si de hartuire. Am sa astept rezultatul negocierii, asa cum am facut si pana acum. O sa vedem, depinde de echipa de negociatori”, a mai spus Kovesi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: