Judecatoarea Cristina Tarcea, sefa ICCJ, refuza „mita” lui Dragnea: „Nu-mi trece prin cap sa ma mut intr-o casa de protocol”

news

Presedintele Instantei supreme, Cristina Tarcea, a negat joi ca ar fi fost in casele de protocol ale SRI si a precizat ca nu a avut decat relatii pur institutionale cu SRI sau Parchetul General.

„Parcurgand presa de aseara, dintr-o publicatie de o anumita orientare politica am aflat faptul ca tocmai am primit mita de la Guvernul PSD o casa de protocol, iar de la o alta publicatie, de alta orientare politica, am aflat faptul ca sunt o obisnuita a caselor de protocol de la SRI. Se pare ca a fi calomniat face parte din fisa postului de presedinte al Inaltei Curti. Tot ceea ce pot sa va spun este ca nu mi-a trecut prin cap, nu-mi trece prin cap sa ma mut intr-o casa de protocol si nici sa fac vizite in case de protocol. Fie ele si ale SRI. Toate relatiile au fost pur institutionale. Nu (am fost in casele de protocol ale SRI, n.r.). Am spus ca am dezvoltat doar relatii interinstitutionale cu Parchetul, cu SRI-ul, cu toate institutiile”, a declarat Tarcea, joi, la sediul CSM.

Ea a adaugat ca a ridicat la CSM problema protocoalelor incheiate in Justitie cu Serviciul Roman de Informatii si ca urmeaza ca in scurt timp procedura sa fie finalizata.

„Asa cum cunoasteti, pe 22 martie, am ridicat in CSM problema protocoalelor incheiate, in general, in Justitie cu Serviciul Roman de Informatii, a caselor conspirative si a SIPA. La scurt timp dupa aceea, s-a facut o adresa prin care s-au solicitat avizele pentru ca aceste protocoale sa fie transmise catre CSM si protocolul incheiat de Inalta Curte a fost transmis catre CSM, iar la 12 aprilie am solicitat si SRI, si Parchetului General acordul pentru desecretizare. Pentru ca un asemenea acord nu venise pana la data de 25 mai, am revenit cu adrese, de data asta publice, catre ambele institutii, iar saptamana trecuta am primit o nota prin care ni se cere acordul pentru desecretizare. Probabil ca este faza finala a desecretizarii si in momentul in care procedura va fi finalizata, protocolul va aparea pe site”, a mai spus Tarcea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: