Judecatoarea Gabriela Baltag, pusa la punct de procurorul Cristian Ban: „Este suspecta preocuparea dvs. pentru DNA”

news

Momente tensionate in sedinta CSM de joi, in care s-a votat avizul pentru propunerea USR de desfiintare a Sectiei Speciale. Gabriela Baltag, o judecatoare care a sustinut proiectele PSD de modificare a legilor justitiei, a intrat in conflict deschis cu procurorul Cristian Ban.

Procurorul a fost atacat de Baltag pentru ca a sustinut necesitatea desfiintarii Sectiei Speciale. Insa Baltag a fost pusa la punct.

Procuror Cristian Ban: „Imi mentin punctul de vedere ca aceasta structura de parchet este o emanatie politica. Asa cum s-a nascut, asa trebuie sa si dispara, adica tot politic. Eu voi vota aviz favorabil cu observatii”.

Judecatoarea Gabriela Baltag: „E surprinzator sa auzim ca un procuror vorbeste despre o structura din cadrul parchetului ca e o emanatie politica”.

Cristian Ban: „Va rog sa retineti suprinderea pentru dumneavoastra. Vorbiti ce doriti”.

Gabriela Baltag: „O sa spuneti ca Sectia nu a facut dosare. A facut foarte multe dosare. Nu a trimis foarte multi in judecata, sunt 2 trimiteri. Avem 417 dosare solutionate si numai 2 trimiteri in judecata. Ne aducem aminte de miile de dosare de altadata soldate cu achitari. Aici vrem sa ajungem? De ce nu este buna Sectia? Ca nu a mers la judecatori decat sa obtina un mandat pentru o avizare? Ca nu au fost ascultati in masa magistratii, de aceea nu este buna Sectia?”

Cristian Ban: „Pe mine ma surprinde pregatirea dvs. in materie penala. Sunteti specialista, vad, in parchet si suspecta preocuparea dvs. pentru DNA”.

Judecatoarea Evelina Oprina: „Este de relevat si de evidentiat opinia instantelor de grad inalt. Inalta Curte, care in proportie covarsitoare a opinat pentru mentinerea acestei sectii”.

CSM a decis, joi, cu majoritate de voturi, mentinerea Sectiei Speciale. S-au inregistrat 10 voturi pentru mentinere, 8 impotriva, un vot nul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: