Judecator britanic, semnal de alarma: Refugiatii din „Jungla” Calais nu sunt ceea ce par

externe

Un judecator britanic, care este specializat pe cauze de imigratie, trage un semnal de alarma in legatura cu refugiatii din tabara din Calais, Franta.

El spune ca acestia nu sunt refugiati autentici, ci vin acolo doar pentru ca, apoi, sa incerce sa patrunda in Marea Britanie. Justice McCloskey spune ca multi dintre imigranti nu au motive reale pentru care sa fie acolo si refuza sa ceara azil in Franta in favoarea Marii Britanii datorita statutului pe care ei vor urma sa-l aiba aici, pentru ca vor avea mai multe avantaje in Regat decat in Hexagon.

Avertizarea judecatorului vine in contextul unei recente hotarari judecatoresti care permite unui numar de trei adolescenti si a unui alt barbat cu handicap sa vina in Marea Britanie pentru ca fratii lor sunt deja aici, scrie Daily Mail.

Multi atrag atentia ca acest caz ar constitui un precedent pentru alti refugiati din tabara Calais. Judecatorul recunoaste ca acest caz a fost unul „special”, dar atrage atentia ca verdictul ar deschide calea multor aplicanti similari pentru azil in Regat.

„Se pare ca nu exista nicio baza reala pentru multi dintre ocupantii taberei sa ramana acolo, tinand seama de conditiile inumane care se gasesc in Jungla (denumire data de unii taberei din Calais). Multi nu sunt, probabil, refugiati in sensul general al termenului. Mai degraba, sunt cetateni migranti ai unui numar de tari din afara UE care aleg sa ceara azil in Marea Britanie datorita avantajelor percepute a fi mai mari decat in Franta”, a spus judecatorul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: