Judecator CCR, chemat la Cotroceni: „I-am spus ca este o aberatie”. Presa borfasilor a sarit in aer: „Presiuni pentru salvarea lui Kovesi”

politica

Judecatorul Petre Lazaroiu anunta ca a fost, miercuri, la Palatul Cotroceni fiind chemat de consilierul lui Klaus Iohannis, Simina Tanasescu.

Lazaroiu afirma ca i s-a adus la cunostinta plangerea depusa de VeDem Just prin care se cere presedintelui sa constate incetarea mandatului sau. Lazaroiu a catalogat aceasta intalnire ca o forma de „presiune”.

„Ieri, 14 iunie, orele 14:30 – 15:00, am avut o intalnire cu consilierul prezidential pe probleme juridice, doamna Simina Tanasescu, la cererea acesteia, nu la cererea mea. Printre altele, mi-a spus ca are o sarcina ingrata si, cand am ajuns in birou la dansa, mi-a aratat pe o hartie, care a circulat acum ceva vreme de la fundatia VeDem Just care cerea, nici mai mult, nici mai putin, presedintelui CCR sa puna in discutie mandatul meu.

I-am spus ca este o aberatie, dar dumneaei mi-a zis ca presedintelui i se cere un decret de revocare a mea din functie. I-am spus ca presedintele nu are aceasta prerogativa, pentru ca revocarea se face doar de catre plenul CCR. Mi-a raspuns: `Da, asa este, numai ca daca noi nu dam curs si presedintele nu emite decretul, asociatia ne va da in judecata, iar daca-l emitem, ne vei da tu in judecata. Zic: `Evident ca o sa va dau in judecata`.

Nu stiu daca doamna profesor a vorbit in nume personal sau in numele presedintelui, dar, dupa felul in care am fost anuntat, dupa felul in care s-a purtat discutia, cred ca se intentioneaza emiterea unui decret, chiar daca este fara valoare juridica, de revocare a mea. Repet, presedintele nu are posibilitatea legala de a da acest decret.

Problema nu ar fi atat a mea, cat a CCR. Daca se da un astfel de decret si eu il voi contesta, fireste, pana se pronunta justitia, presedintele poate spune: Nu o revoc pe doamna Kovesi, intai trebuie sa ma lamuresc cum e cu mandatul lui Lazaroiu.

Textul care mi-a permis sa fiu numit pentru un mandat intreg este in vigoare. Ideea de baza este ca se vrea neaparat sa fie creata o presiune”, a declarat Lazaroiu pentru DC News.

Imediat, la Antena 3 s-a declansat isteria. Realizatorii postului il acuza pe Iohannis ca vrea sa il dea afara pe Lazariu pentru a-si instala pe cineva apropiat la CCR, scopul urmarit fiind acela de a o salva pe Kovesi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: