Judecatorii au RESPINS tertipurile lui Dragnea. Presedintele PSD risca zece ani de puscarie

politica

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus inceperea judecarii pe fond in dosarul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Instanta suprema a respins exceptiile si cererile formulate de Liviu Dragnea si alti patru inculpati, stabilind ca probele si actele de urmarire penala efectuate de procurorii DNA au fost administrate legal, astfel incat se poate incepe judecarea pe fond a dosarului, informeaza Agerpres.

Liviu Dragnea poate contesta decizia judecatorilor.

Liderul PSD a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman.

In acelasi dosar, au fost trimise in judecata si alte persoane, printre care si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Daca va fi gasit vinovat, Liviu Dragnea risca o condamnare de zece ani de inchisoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: