Judecatorii CCR explica de ce Dragnea nu poate sa fie premier. Cum comenteaza presedintele PSD

news

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) precizeaza ca a respins joi ca inadmisibila sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate sa fie membri ai Guvernului, deoarece motivele invocate constituie atat probleme de aplicare si interpretare a legii, cat si aspecte de legiferare.

„In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate formulata. Pentru adoptarea acestei solutii, Curtea a constatat ca, in esenta, motivele invocate in sesizare constituie atat probleme de aplicare si interpretare a legii de catre autoritatile publice competente, cat si aspecte de legiferare ce intra in competenta Parlamentului”, se arata intr-un comunicat al CCR.

Liviu Dragnea precizase cu putin timp inainte ca decizia sa devina publica faptul ca isi va continua cariera politica.

”Nimic nou. Nu imi schimba  cu nimic nici atitudinea, nici cursul vietii, nici actiunea politica. Avem un prim-ministru pe care eu il sustin si un Guvern pe care eu il sustin. Nu este o decizie pentru mine”, a declarat Liviu Dragnea.

Plenul Curtii Constitutionale a luat in dezbatere joi exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.2 din Legea nr.90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, modificata si completata, ridicata direct de Avocatul Poporului.

Prevederile criticate au urmatorul continut: „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorate, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute in cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Avocatului Poporului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: