Judecatorii CCR vor sarbatori in tihna. Au fixat peste mai bine de o luna termenul pentru judecarea sesizarii PSD privind asumarea raspunderii Guvernului

news

CCR, lege, masuri fiscale, constitutionala, eliminarea, facilitati fiscale, Marian Enache

Curtea Constitutionala a stabilit ca termen de judecata data de 29 ianuarie 2020 pentru sesizarile facute de PSD cu privire la asumarea raspunderii Guvernului pe modificarea legilor justitiei si a OUG 51 privind transporturile.

Potrivit anuntului facut de Curtea Constitutionala, institutia dezbate pe 29 ianuarie 2020 sesizarea PSD referitoare la proiectul de lege privind unele masuri pentru asigurarea bunei functionalitati a instantelor de judecata si parchetelor de pe langa acestea.

Tot pe 29 ianuarie 2020 CCR va dezbate si sesizarea PSD referitoare la proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul transportului de persoane, scrie Mediafax.

PSD a sesizat, luni, neconstitutionalitatea adoptarii legii pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul transportului de persoane prin angajarea raspunderii Guvernului.

Proiectul propune eliminarea transportului rutier judetean de calatori din sfera serviciilor publice, situatie in care acesta se va desfasoara in regim comercial, cu respectarea Ordonantei Guvernului 27/2011 privind transporturile rutiere.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminica, referitor la decizia PSD de a ataca la CCR doua dintre legile pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca este ”o decizie foarte proasta”. ”Foarte multi copii nu mai pot sa se duca la scoala”, a spus premierul.

Ludovic Orban a fost intrebat, duminica, la Digi 24, cum considera decizia PSD de a ataca la CCR doua dintre legile pe care Guvernul si-a asumat raspunderea si a spus: ”Mi se pare o decizie foarte proasta. Noi cand am decis sa modificam OUG 51, am decis sa modificam prin lege ordonanta si am ales procedura angajarii raspunderii, pentru ca este o situatie care trebuie rezolvata urgent. Foarte multi copii nu mai pot sa se duca la scoala, pentru ca serviciul de transport judetean a fost transformat din serviciu public in serviciu comercial si elevii nu mai beneficiaza de facilitatile la care aveau dreptul si foarte multi copii din familii cu venituri mici nu-si permit sa plateasca contravaloarea integrala a biletului”.

Orban a precizat ca ”atacarea la CCR nu face altceva decat sa perpetueze situatia de fapt si sa intarzie ca serviciul de transport judetean sa redevina serviciu public”.

”Asta nu e o actiune social-democrata, este o actiune care loveste in plin familii cu nivele de venituri mai scazute. Se restrange grav accesul fiecarui copil la serviciile de educatie oferite de statul roman”, a mai spus premierul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: