Judecatorii i-au pus la punct pe Mircea Badea, Radu Tudor si Ciuvica: „Paratii nu au fost de buna-credinta. Consecintele sunt foarte grave”

news

Jurnalistul Malin Bot a dat publicitatii motivarea instantei in procesul de calomnie pe care l-a castigat in fata vedetelor Antena 3, Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica. Judecatorii au confirmat ca cei trei realizatori TV „nu sunt de buna credinta”.

Malin Bot va trebui sa primeasca 6.000 de euro despagubiri pentru ca cei trei i-au incalcat dreptul la demnitate.  Bot precizase in plangere printre altele ca Tudor, Badea si Ciuvica ca l-au facut „nazist”, „ca face propaganda nazista”, ca este „o persoana insalubra” si ca „desconsidera batranii bolnavi”. Despre jurnalist, cei de la Antena 3 au mai spus ca deruleaza „campanii mizerabile de intoxicare, clone ale KGB”, ca este „uman si profesional de orientare oribil” si ca face dovada de „intoleranta bolnava”, precizeaza Reporter virtual.

Aceste acuzatii au fost lansate in editie a emisiunii „Punctul de intalnire” pe 21 februarie 2016 si reluate ulterior in alte materiale difuzate pe post. Postul de stiri a primit o amenda de 20.000 de lei de la CNA pentru aceasta emisiune.

„Modul de desfasurare a emisiunii ‘Punctul de intalnire’ si reluarea mesajelor principale in grupajele de stiri de a doua zi denota mai mult o polemica intre jurnalisti aflati pe pozitii adverse, intr-un moment critic pentru activitatea radiodifuzorului ANTENA 3 SA, determinat de pronuntarea unei decizii de confiscare a sediului trustului INTACT. Astfel se explica virulenta limbajului celor trei parati si denota ca paratii nu au fost de buna-credinta in exprimarea judecatilor de valoare in calitate de jurnalisti.

Consecintele afirmatiilor paratilor sunt foarte grave, daca ar fi fost adevarate opiniile atribuite reclamantului, acesta era supus raspunderii penale conform art.5 din OUG nr. 31/2002. De aceea, era necesara prezentarea mai multor puncte de vedere despre semnificatia opiniilor atribuite reclamantului, care sa sprijine aprecierile facute de parati referitor la teoria nazista pe care ar fi promovat-o reclamantul, inclusiv exprimarea unui punct de vedere al acestuia din urma”, se afirma in motivare.

„Tribunalul apreciaza ca suma de 2000 de euro in sarcina fiecarui parat este suficienta pentru a restabili echilibrul incalcat intre cele doua drepturi aflate in concurs: dreptul reclamantului la respectarea demnitatii si dreptul paratilor la libera exprimare. Deoarece s-a stabilit obligatia solidara a radiodifuzorului Antena 3 cu fiecare dintre paratii persoane fizice care au transmis in cadrul emisiunilor mesaje injurioase la adresa reclamantului, Tribunalul va obliga fiecare parat in solidar cu SC Antena 3 SA la plata despagubirilor”, mai arata judecatorii, care obliga Antena 3 sa difuzeze hotararea din acest caz pe post.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: