Judecatorii resping pretentiile procuroarei Mihaiela Iorga la adresa lui Kovesi. Ea ii cerea bani fostei sefe a DNA

news

Curtea de Apel Bucuresti a dispus, marti, anularea ordinului semnat de Laura Codruta Kovesi prin s-a dispus revocarea Mihaielei Iorga Moraru din functia de procuror DNA, insa judecatorii nu au fost de acord cu plata unor daune morale.

„Respinge exceptiile inadmisibilitatii, lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor persoane fizice si lipsei interesului reclamantei. Admite in parte actiunea. Anuleaza Ordinul nr. 301/05.07.2017 emis de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Anuleaza adresa nr. 1840/C/2017/16.08.2017 emisa de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Respinge ca nefondat capatul de cerere privind daunele morale. Admite in parte capatul de cerere privind cheltuielile de judecata si obliga paratul Institutia Procurorului Sef al Directiei Nationale Anticoruptie catre reclamanta la cheltuieli de judecata in suma de 3.000 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu avocatial redus. Cu recurs in 15 zile de la comunicare”, se arata in decizia instantei, citata de Agerpres.

In prezent, Mihaiela Iorga Moraru este procuror la Sectia de investigare a magistratilor.

Pe 5 iulie 2017, Kovesi a semnat un ordin prin care Mihaiela Iorga Moraru a fost revocata din functia de procuror DNA, decizia fiind avizata favorabil de catre CSM.

Ulterior, in noiembrie 2017, Mihaiela Iorga Moraru a actionat-o in judecata pe Laura Codruta Kovesi, careia ii cerea despagubiri de 10.000 de euro pentru perioada de dupa revocarea din DNA.

In cererea de chemare in judecata, Mihaiela Iorga Moraru reclama faptul ca asupra ei au fost facute presiuni de ordin moral si emotional de catre Laura Kovesi si Marius Iacob, adjunctul procurorului sef al DNA.

Pe 8 februarie 2018, DNA anunta ca Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisa in judecata pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata (patru acte materiale). Mihaiela Moraru Iorga era acuzata ca a desfasurat activitati de ancheta in afara cadrului legal, in paralel cu urmarirea penala derulata de procurorii DIICOT intr-un dosar care il viza pe omul de afaceri Florian Walter.

„Concret, procurorul Moraru Iorga Mihaiela a purtat cu inculpatul, la vremea respectiva urmarit international, mai multe discutii informale in cadrul carora, printre altele, i-a transmis acestuia ‘sa aiba un pic de rabdare ca lucrurile nu se rezolva peste noapte’. Acelasi gen de discutii au fost purtate si cu intermediari ai aceleiasi persoane, in biroul sau din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a stabili modalitatea in care poate fi ajutata”, sustineau procurorii.

Pe 18 iunie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat nulitatea rechizitoriului prin care Mihaiela Moraru Iorga a fost trimisa in judecata, cauza fiind restituita la DNA Ploiesti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: