Judecatorii, satui de minciuna de Partid. Cunoscuta judecatoare: „Protocoalele secrete nu au fost decat simple proceduri de lucru intre institutii”

news

Sorina Marinas, judecatoare la sectia penala a Curtii de Apel Craiova, una dintre cele mai apreciate din randul magistratilor, afirma ca protocoalele secrete atat de des invocate de liderii PSD-ALDE nu au fost decat „simple proceduri de lucru intre institutii”. Ea mai atrage atentia ca scandalurile din sistemul judiciar au fost provocate cu ajutorul unor teorii ale conspiratiei, special elaborate pentru a decredibiliza magistratii.

„Scandalurile din sistemul judiciar au fost provocate cu ajutorul unor teorii ale conspiratiei, special elaborate pentru a decredibiliza magistratii. Stigmatizarea procurorilor, catalogarea acestora ca fiind o categorie profesionala care si-a facut un scop din ‘aruncarea dupa gratii’ a milioane de nevinovati, interceptarea a milioane de persoane, reprezinta doar artificii aruncate in spatiul public pentru a justifica mutilarea Legilor Justitiei, a legilor penale si procesual penale.

Este cat se poate de evident ca solutia de condamnare o pronunta judecatorul, nu procurorul. Acesta din urma poate doar sa formuleze o acuzatie. De asemenea, masurile de supraveghere tehnica, cea mai „deranjanta” fiind vestita interceptare, sunt dispuse de judecator, in conditiile prevazute de lege.

Pe de alta parte, aceste afirmatii sunt formulate cu vadita rea credinta. Presupunand ca judecatorii ar fi emis milioane de mandate de supraveghere tehnica (presupunerea fiind facuta pentru a demonta aceste afirmatii, intrucat numarul rezulta cu precizie din fiecare raport anual de activitate al SRI, disponibil la http://www.cdep.ro/caseta/2015/09/22/hp15023_raportSRI_2014.pdf, de unde reiese, de exemplu, ca numarul mandatelor puse in executare in cursul anului 2014 a fost de 42.263), nu exista posibilitatea interceptarii a milioane de persoane, pentru ca nu exista resursa umana necesara implementarii unui astfel de numar de mandate, din punct de vedere logistic nu exista aparatura, spatiul de stocare si nici resursele financiare necesare desfasurarii unei activitati de interceptare de natura celei vehiculate in spatiul public.

Despre ‘nevinovatii’ din penitenciare, ce ar fi de spus? Sunt atat de „nevinovati” incat cea mai mare parte a celor liberati anterior executarii integrale a pedepsei revin in penitenciare intr-un interval de timp relativ scurt si, bineinteles, sunt tot nevinovati”,  a declarat judecatoarea Sorina Marinas intr-un interviu pentru ziare.com.

Judecatoarea a atacat si propaganda isterica a PSD-ALDE privind protocoalele secrete.

„Despre protocoale s-a discutat atat de mult incat subiectul a devenit obositor. In primul rand, fiind secrete, judecatorii nu au avut cunostinta de existenta acestora, astfel ca solutiile pronuntate nu au fost in niciun caz influentate de vestitele protocoale.

In al doilea rand, acestea au reprezentat, din punctul meu de vedere, simple proceduri de lucru intre institutii. Nu am inteles niciodata de ce doar cele incheiate de parchete au fost catalogate „nefiresti”, cat timp, de exemplu, si Inspectia Judiciara si Ministerul Justitiei au incheiat astfel de protocoale si acestea, spre suprinderea noastra, a tuturor, nu au fost criticate de niciun factor politic sau judiciar”, a mai spus Marinas.

Comentarii: