Judecatorul Cristi Danilet desfiinteaza argumentele lui Toader privind eliminarea presedintelui in cazul numirii sefilor DNA si Parchetului General

news

Judecatorul Cristi Danilet a comentat acid argumentele lui Tudorel Toader legate de excluderea presedintelui tarii din proceduta de numire a procurorilor sefi de la DNA si Parchetul General.

Toader a declarat, luni seara, la Antena 3, ca presedintele este cel mai „politic om din romania”, iar prin MCV se cere depolitizarea numirilor in cazul procurorilor de rang inalt. Danilet a remarcat insa cat de fals este acest argument.

„Despre numiri in justitie: Se invoca faptul ca Presedintele Romaniei este om politic si nu ar putea sa numeasca sefii din Ministerul Public. Pai…Constitutia prevede ca TOTI judecatorii si procurorii sunt numiti in functie de Presedintele statului la inceputul carierei – aici el este mai putin politic sau cum?!”, a constatat Danilet pe Facebook.

Judecatorul a desfiintat si exemplul dat de Tudorel Toader, potrivit caruia Inspectia Judiciara din Franta este sub autoritatea Ministerului Justitiei.

„Cica Inspectia va trece la MJ pentru ca si in Franta este asa. Pai…in Franta a fost asa si inainte de 2004 cand cu inspectia noastra care era la MJ pe atunci de decapitau judecatori si instante. Si nu a fost bine. Dar altceva am vrut sa spun: daca Franta e un bun model legislativ, aveti grija ca in 2013 a adoptat legea „casatorie pentru toti” prin care inclusiv homosexualii se pot casatori. Hmmm, stiu 3 milioane de oameni care s-ar opune in a lua exemplu drept Franta”, a mai scris Danilet.

Citeste si: Tudorel Toader, explicatie stupefianta privind eliminarea presedintelui tarii din procedura de numire a sefilor DNA si Parchetului General

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: