Judecatorul CSM Bogdan Mateescu nu se lasa doborat de actiunile staliniste ale Sectiei Speciale: „Ma voi adresa justitiei in mod hotarat”

politica

Judecatorul CSM Bogdan Mateescu reactioneaza taios dupa ce Sectia Speciala a reusit sa obtina redeschiderea unui dosar penal pe numele sau. „Ceea ce ma doare cel mai mult este murdarirea familiei mele. Parintii mei sunt niste oameni exceptionali si cred sincer ca nu merita asta”, afirma Mateescu.

„Am luat azi act de redeschiderea urmaririi penale solicitata de seful, pe atunci, al SIIJ, intr-un dosar penal constituit in urma unui denunt anonim, despre care nu am avut cunostinta si care fusese inchis constatandu-se ca fapta nu exista, fara a avea vreo calitate in el.

Nu comentez proceduri in curs, asa cum v-am obisnuit, ci le respect. Nu am nimic de ascuns si voi demonstra asta fara niciun dubiu, chiar dincolo de absurdul, ridicolul unor situatii.

Totusi, ma deranjeaza enorm fabulatiile din acea parte a presei, o stim cu totii foarte bine, astfel incat de data aceasta ma voi adresa justitiei in mod hotarat.

Ceea ce ma doare cel mai mult este murdarirea familiei mele. Parintii mei sunt niste oameni exceptionali si cred sincer ca nu merita asta.

Astept derularea tuturor procedurilor, o voi face din apartamentul meu de doua camere, sunt convins ca si tatal meu o va face din apartamentul lui de doua camere, singurele locuinte pe care le detinem fiecare. Eu-dupa 14 ani de magistratura, el, impreuna cu mama mea, dupa 20 de ani de primarie si dupa o viata de munca.

Pana atunci, salut publicarea Rapoartelor Greco si, asa cum am solicitat, imi voi expune parerea si in cadrul dezbaterilor din Consiliu.

Nu comentez acum mai mult, mai ales paradigma ‘daca vecinul nu se spala pe maini, atunci nici noi nu trebuie sa ne spalam pe nicaieri’, ar fi chiar dezonorant pentru mine.

Vreau, insa, o dezbatere onesta si voi participa din plin la ea, cu toata buna credinta si cu toata obiectivitatea”, a scris Bogdan Mateescu pe Facebook.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis marti o cerere a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ) de redeschidere a anchetei intr-un dosar pe numele judecatorului Bogdan Mateescu, membru al CSM, dosar inchis in anul 2018 de catre DNA. Mateescu a boicotat sedintele CSM in care Adina Florea ar fi trebuit sa fie validata in fruntea Sectiei Speciale.

„Admite cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale, formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, in dosarul nr. 221/P/2017 inregistrat la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. In baza art. 335 alin. 4 Cod de procedura penala confirma ordonanta nr.183/II/2/2019 din 28 mai 2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, prin care s-a dispus infirmarea ordonantei de clasare nr.221/P/2017 din data de 21.08.2018 si redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr. 221/P/2017 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, in vederea completarii urmaririi penale, cu privire la faptele pentru care s-a inceput urmarirea penala”, se arata in decizia Instantei supreme, citata de Agerpres.

Pe de alta parte, judecatorii au admis doua cereri formulate de Bogdan Mateescu si Parchetul General si au sesizat
Curtea Constitutionala cu exceptii de neconstitutionalitate privind art. 88 (1) alin. 6 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, modificate prin art.14 pct.4 din OUG 7/2019, art. 88 (1) – art. 88 (9) din Legea nr. 304/2004, dar si a OUG 90/2018 privind unele masuri pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Potrivit presei centrale, dosarul il vizeaza pe judecatorul Bogdan Mateescu, pe tatal acestuia, Mihai Mateescu, care este primar PNL in orasul Baile Govora, dar si pe Marin Cotescu, senator PNL in legislatura 2012 – 2016.

Bogdan Mateescu s-a pronuntat in mai multe randuri pentru desfiintarea Sectiei speciale pentru anchetarea magistratilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: