Judecatorul Danilet anunta o avalansa de anchete impotriva sa: „Nu ma las blocat acum, eu n-am patit asta pe vremea lui Stanoiu, care a fost cel mai sinistru ministru al Justitiei”

analize

Judecatorul Cristi Danilet anunta ca Inspectia Judiciara deruleaza impotriva sa mai multe anchete disciplinare din cauza postarilor sale de pe Facebook. El anunta ca va continua. „Eu n-am patit asta pe vremea lui Stanoiu, care a fost cel mai sinistru ministru al justitiei, nu ma las blocat acum”, subliniaza Danilet.

Intr-un interviu pentru Liber in Teleorman, Danilet a dezvaluit ca este vizat de numeroase anchete ale Inspectiei Judiciare.

„Suntem unii anchetati pentru ce scriem pe Facebook. (…)┬áDa, sunt mai multe investigatii declansate de Inspectia Judiciara. Doua s-au finalizat, altele sunt pe drum. Eu consider asta o forma de presiune asupra mea si cred ca vor sa ma dea drept exemplu negativ in fata altor judecatori. De ce va spun asta? Pentru ca atitudinea mea in spatiul public este aceeasi din anul 2003. Mi se pare nedrept ca atatia ani de zile sa accepti declaratii, interviuri si postari pe Facebook ale unui judecator, si acum, de la inceputul acestui an sa declansezi saptamanal cate o investigatie disciplinara.

Lucrul acesta este anormal. In primul rand nu exista nicio plangere impotriva mea, toate sunt sesizari din oficiu si, in al doilea rand, judecatori care de doi ani ironizeaza oameni politici pe conturile de Facebook nu sunt urmariti. Am deja impresia ca suntem alesi si ca exista o politie a Facebook-ului care alege oameni pentru a fi investigati. Am criticat intotdeauna, aceste atitudini le-am avut dintotdeauna, dar brusc, din ianuarie anul acesta, saptamanal se deschide cate o investigatie. E clar ca e ceva necurat.

Eu continui, pentru ca este o chestie de principiu. Sa ne intelegem: eu nu am nimic de castigat din iesirile publice. Din contra, iata, as putea spune ca am de pierdut, cel putin la nivelul imaginii. Dar atata timp cat eu ma bat pentru o chestiune de principiu, cat timp sunt mii de procurori si judecatori care sunt in protest, cum as putea da eu inapoi de frica unor investigatii? Atunci inseamna ca au castigat. Daca se inchide gura unui judecator, inseamna ca s-a gasit calea sa faca pe oricine sa taca. Eu n-am patit asta pe vremea lui Stanoiu, care a fost cel mai sinistru ministru al justitiei, nu ma las blocat acum”, a spus Danilet.

El aduaga ca nu se lasa intimidat, pentru ca „frica este incompatibila cu magistratura”.

„Stiti, astazi trebuie sa ai curaj sa fii normal. Normalitatea in justitie inseamna o pronuntata lupta zilnica pentru drepturi. Este ciudat ca un judecator sa aiba pretentia ca poate sa faca dreptate, dar cand e vorba de el si de colegii lui sa taca de frica. Frica este incompatibila cu magistratura. Cine simte frica, acela nu este un magistrat, ci un functionar. Eu si alti colegi de-ai mei, haituiti practic prin tot felul de atacuri, de la cele din mass-media pana la cele prin Inspectia Judiciara, sper sa folosim drept exemplu pentru alti colegi mai retinuti”, a mai spus Danilet.

Mai mult despre:

Comentarii: