Judecatorul Danilet ii da o veste proasta lui Dragnea. Ce se va intampla de fapt cu procesul liderului PSD dupa pensionarea celei care-l judeca

news

Procesul in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia de Asistenta Sociala Teleorman nu va fi reluat de la zero, asa cum au afirmat mai multe publicatii, a explicat judecatorul Cristi Danilet, la RFI.

La termenul fixat pentru 3 octombrie, probele si inscrisurile vor ramane la dosar, iar singura noutate ar putea fi reaudierea unor martori cheie, spune judecatorul. „Termenul corect este, in acest caz, readministrare si nicidecum reluare”. Nu in ultimul rand, atrage atentia Cristi Danilet, „Romania este este printre putinele state europene unde un judecator poate iesi la pensie pe parcursul unor procese”.

„Trebuie analizat ce anume s-a facut pana in momentul in care a plecat judecatorul. Daca s-au administrat probe care sunt esentiale si aici vorbesc de declaratii de martori in general si declaratii de parti atunci avocatii sunt in drept sa solicite reluarea procesului pentru ca si judecatorul nou sa ia la cunostinta in mod nemijlocit de acele probe”.

Intrebat daca procesul se reia de la zero, Danilet a declarat ca „va merge mai departe, insa doar audierea unor martori esentiali se va relua”.

„Nu, merge mai departe. Sunt unele probe de exemplu care s-au depus la dosar…Nu inseamna ca se mai reia nimic. Ci doar audierea martorilor considerati esentiali. Decizia cu privire la reaudierea lor se ia imediat ce se constituie noul complet. Dar doar daca partile invoca acest lucru. (…) Singurul care este suveran in a decide readministrarea unor probe, ca asta este termenul, nu reluarea procesului, este insuti completul. Toti trebuie sa ia decizia (…)”, a conchis Danilet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: